Elektra Varaždin postavila bukobrane oko transformatora u Ulici Stjepana Vukovića

Napisao/la: Varaždinske vijesti -
Elektra Varaždin postavila bukobrane oko transformatora u Ulici Stjepana Vukovića Foto: HDZ

Hrvatska elektroprivreda završila je još jednu veliku investiciju u gradu Varaždinu – rekonstrukciju trafostanice 35/10(20) kV Varaždin 1 u Ulici Stjepana Vukovića, investiciju vrijednu skoro 10 milijuna kuna.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Damir Habijan zahvaljuje HEP-u što kontinuirano provodi radove na području grada Varaždina i prigradskih naselja.

- To uvelike pridonosi i samoj sigurnosti opskrbe stanovnika. Ovo je doista velika investicija koja se možda i ne vidi izvana, ali radi se o suvremenoj tehnologiji. Posebno mi je drago da je HEP vodio računa, a govorim s pozicije predsjednika Gradskog vijeća, i o onome što se na samom Vijeću raspravlja. Prije nekoliko mjeseci na gradskom je vijeću postavljeno pitanje buke koja dolazi s ove trafostanice. Oko transformatora je postavljen bukobran i prema zadnjim mjerenjima buka je unutar dozvoljenih granica. Ljude koji ovdje žive to može samo veseliti - istaknuo je Habijan.

Trafostanica 35/10 kV Varaždin 1 izgrađena je i puštena u rad 1961. godine. Rekonstrukcija je omogućila buduće uvođenje 20 kV napona, izvršena je zamjena dotrajalog 10 kV i 35 kV postrojenja, opremanje postrojenja suvremenim zaštitnim uređajima i daljinski nadzor.

Zdenko Đula, direktor HEP-ODS Elektra Varaždin, označio je ovu investiciju jednim od značajnih ulaganja HEP-ODS-a na području grada Varaždina.

- Značajno smo podigli sigurnost opskrbe i modernizirali opremu. Puno je investirano i to je jedan od najsuvremenijih objekata koje imamo u sustavu. Posebno ističem da smo napravili i zaštitni bukobran oko postojećih transformatora, koji će u budućnosti biti ukinuti, jer napuštanjem transformacije 35/10 i uvođenjem jedinstvenog napona 20 kV izgubit će se potreba za tim transformatorima - rekao je Đula dodavši da je krajem prošle godine obavljen tehnički pregled i očekuje se izdavanje uporabne dozvole.

Nakon trafostanice u Ulici Stjepana Vukovića, Elektra nastavlja s investicijskim ciklusom na sanaciji i obnovi mreža.

- Ove godine na području Grada Varaždina imamo u planu investicije u dvije mreže. Jedna se odnosi na Zbelavu, na strujni izlaz prema Varaždinu do pruge, a druga na trafostanicu Kućan Donji 3, strujni izlaz prema Varaždinu. Ukupna vrijednost tih investicija iznosi malo manje od 800.000 kuna i u planu je to odraditi do kraja ove godine - najavio je direktor varaždinske Elektre.

elektra_6.JPG

elektra_5.JPG

elektra_3.JPG

elektra_2.JPG

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.