Dvoje oboljelih od koronavirusa na području Ivanca: riječ je o osobama starije životne dobi Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Dvoje oboljelih od koronavirusa na području Ivanca: riječ je o osobama starije životne dobi

IHR/Varaždinske vijesti | 31.3.2020. u 08:33h | Objavljeno u Aktualno

- Stožer civilne zaštite Grada Ivanca primio je informaciju o tome da su dvije osobe s područja grada Ivanca oboljele od koronavirusa, a temeljem izvršenih provjera kod nadležnih službi, utvrđeno je da je riječ o dvjema osobama starije životne dobi s prebivalištem na području grada Ivanca i one su hospitalizirane u OB Varaždin, objavljeno je jučer na Facebook stranici Grada Ivanca.

- Osobe imaju blaže simptome i zasad su dobrog zdravstvenog stanja, a riječ je o osobama koje su se nakon povratka iz inozemstva nalazile u izolaciji i pridržavale su se svih izrečenih mjera i uputa. Obavještavamo javnost da oboljele osobe nemaju detektiranih bliskih kontakata na teritoriju Republike Hrvatske te ističemo da ovakvo ponašanje treba biti primjer odgovornog ponašanja svih koji su bili u potencijalnom bližem kontaktu sa zaraženim osobama, kako bi zaštitili svoju obitelj i sugrađane - objavljeno je na Facebook stranicama Grada Ivanca.

Stožer civilne zaštite moli sve građane Ivanca da se striktno pridržavaju svih odluka i preporuka Nacionalnog stožera i medicinskih službi. 

Inače, prema podacima Stožera civilne zaštite od jučer, u Varaždinskoj županiji ukupno je 24 oboljelih od koronavirusa.

- U Varaždinskoj županiji dva nova slučaja zaraze koronavirusom, ukupno 24 oboljelih

Novi podaci trebali bi biti poznati tijekom današnjeg jutra.

Označeno u