Nakon videa na Facebooku na vidjelo došli i drugi propusti u Kaznionici Lepoglava

| 6.2.2017. u 18:16h | Objavljeno u Aktualno

Kaznionica u Lepoglavi, kao jedna od dvije hrvatske kaznionice zatvorenog tipa, privremeni je dom osuđenika za najteža kaznena djela koji imaju poseban režim kretanja unutar objekta visokog stupnja sigurnosti. Upravo zbog toga nemalo je iznenađenje izazvao video zapis s dvorišta lepoglavske Kaznionice koji se nedavno našao na – Facebooku! No, kako ukazuju poznavatelji (ne)prilika u ovoj kaznionici, to je tek jedan od niza propusta, pa i kršenja propisa…

Iako se mobiteli nerijetko pronalaze kod kažnjenika, spomenuti video zapis s dvorišta lepoglavske Kaznionice nije snimio nitko od njih, već vozač kamiona poduzeća koje dostavlja određene stvari. Ali nije po srijedi bilo kakav vozač. Naime, pravosudnog policajca koji otvara vrata Kaznionice snimio je opcijom Face Live bivši lepoglavski zatvorenik koji sada radi kao vozač!?

Je li u redu da bivši lepoglavski zatvorenik danas ulazi u Kaznionicu i još snima? Tko je odgovoran za ovaj incident i sigurnosni propust? Pravosudni policajci, koji su postupak puštanja vozača i vozila u Kaznionicu te njihovu prepratu odradili na način na koji se radi godinama, ili voditelj odjela osiguranja koji bi trebao znati tko stiže s kamionom?

Dok u lepoglavsku Kaznionicu može kamionom doći, čini se, svatko, istovremeno se njezina specijalna vozila ne koriste samo za prijevoz zatvorenika, nego i za prijevoz građevinskog materijala te civilnih zaposlenika Kaznionice, koji obavljaju građevinske radove za sudove i druga pravosudna tijela diljem Hrvatske. Time se, doduše, postižu određene uštede, ali je li sve to u skladu s propisima?

Više o nelogičnostima u najpoznatijoj kaznionici u Hrvatskoj pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti...