Đurasek: Jutros u 7 sati krenuli smo na put, a sada smo na oko tri sata od rumunjske granice

| 25.2.2022. u 17:01h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinac Neven Đurasek, bivši igrač momčadi Varaždina, a trenutno igrač zagrebačkog Dinama na posudbi u Dnjipru, iz istoimenog grada, koji se nalazi oko 250 kilometara od Donjecka, jutros je u 7 sati zajedno s još jednim Varaždincem krenuo na put kako bi se iz Ukrajine vratio u Hrvatsku.

- Zajedno s Lovrom Cvekom (također bivšim igračem Varaždina, a sada igračem Zoryje iz Luganska op.p.) krenuli smo na put jutros u 7 sati automobilom. Dakle, dugo putujemo, a sada smo oko tri sata udaljeni od rumunjske granice. Ruta koju smo odabrali je mirna i nema ratnih zbivanja, a jedva čekamo da dođemo do rumunjske granice - rekao je Đurasek.

U jučerašnjem kontaktu nakon ruskog napada na Ukrajinu Đurasek je rekao da je cijela momčad bila evakuirana iz grada i da su bili smješteni u jednom hotelu na selu.

Naglasio je da nitko nije očekivao jučerašnji napad Rusije na Ukrajinu.

- Ne, nitko nije očekivao rat. Svi igrači i Ukrajinci općenito mislili su da su to najobičnija politička prepucavanja. Pa još smo dan ranije u večernjim satima, recimo, najnormalnije večerali i šetali gradom - rekao je Đurasek.

Označeno u