Državni zavod za statistiku raspisao Javni poziv za popisivača Popisa poljoprivrede

VV | 9.6.2020. u 13:15h | Objavljeno u Aktualno

Državni zavod za statistiku raspisao je Javni poziv zainteresiranim kandidatima za podnošenje prijava za sudjelovanje u Popisu poljoprivrede 2020. godine u svojstvu popisivača. Popis poljoprivrede 2020. godine provest će se na području Republike Hrvatske od 14. rujna do 14. listopada 2020. godine.

Popisivači su neposredni izvršitelji Popisa, koji prikupljaju podatke od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava unosom podataka u elektronički popisni obrazac putem prijenosnih računala i trebaju biti komunikativne osobe jer o njihovim sposobnostima, zalaganju i načinu ponašanja s osobama od kojih prikupljaju podatke u velikoj mjeri ovisi uspjeh i kvaliteta Popisa. Popisivanje u navedenom razdoblju zahtijeva puni dnevni angažman popisivača (uključujući subote i nedjelje) te je nužan preduvjet da kandidat za popisvača u tom razdoblju nema drugih poslovnih/školskih obveza.

Za sudjelovanje na Popisu angažirat će se ukupno 1697 popisivača, od toga 106 na području Varaždinske županije. Zainteresirani kandidati za sudjelovanje u Popisu trebaju na internetskim stranicama Popisa popuniti prijavu za popisivača i stručni test znanja o poljoprivredi. Prijava i test popunjavat će se od 8. lipnja do 15. lipnja 2020. Kandidat može samo jedanput popuniti prijavu i test. Kod pounjavanja prijave obavezan je podatak broj osobne iskaznice.

Uvjeti za prijavu kandidata za popisvača jesu:
- punoljetnost
- najmanje završena srednja škola u trajanju do tri godine

 Kriterij za odabir kandidata za popisvača jest: stručni test znanja o poljoprivredi. Rezultati odabira kandidata za popisvače bit će objavljen do sredine kolovoza 2020. na internetskim stranicama Popisa.