Društvene mreže vrve upozorenjima o gaziranim pićima - treba biti oprezan

vv | 7.11.2023. u 08:42h | Objavljeno u Aktualno

Jučer se društvenim mrežama, ali i portalima, počela širiti za sada još nepotvrđena informacija da su pojedini gazirana pića izazvala velike zdravstvene probleme kod  pacijenata u KBC Rijeci, žaleći se na oštećenja jednjaka i želuca

- Javljaju nam iz KBC Rijeka kako se OPET dogodilo: primljen je pacijent s opeklinama jednjaka i želudca. Kao i u prvom slučaju, o kojem se naveliko izvješćivalo, opet je u pitanju bio Coca Colin proizvod - Roemerquelle! U nevjerici smo čitali, a onda kada smo dobili na uvid izvještaj iz bolnice povjerovali smo. Drugi nisu. I nitko ne zna zašto. Uglavnom, priče su svakakve. Od toga da je greškom navodno kod čišćenja transportnih cijevi rađeno s kiselinom koja nije isprana do toga da je došlo do ispuštanja kiseline u cijeli Coca Colin sustav punjenja pića - stoji u jednom od objava na društvenim mrežama.

Za sada nema službene potvrde da li je zaista nešto pošlo po krivu u proizvodnji popularnih pića. Coca Coli Hrvatska uputili smo jutros prije 7 sati upit ima li istine u objavama na društvenim mrežama, točnije je li bilo ozlijeđivanja zbog konzumacije njihovog proizvoda. 

Budući da odgovor nismo primili, možda je korisno da ovih dana izbjegnete ispijanje gaziranih napitaka.