Drugi krug lokalnih izbora: U prvom krugu odaziv 49,28 posto, koliki će biti danas? Foto: Krešimir Đurić

Drugi krug lokalnih izbora: U prvom krugu odaziv 49,28 posto, koliki će biti danas?

Varaždinske vijesti | 4.6.2017. u 07:09h | Objavljeno u Aktualno

Danas ponovno izlazimo na izbore. Diljem cijele Hrvatske, pa tako i Varaždinske županije, jutros u 7 sati otvorena su birališta u drugom krugu lokalnih izbora te će birači, ukoliko to nisu učinili u prvom krugu, sada izabrati tko će njihovu općinu, grad ili županiju voditi u iduće četiri godine.

I dok su članovi općinskih i gradskih vijeća te Županijske skupštine izabrani u prvome krugu, u drugome krugu birači će odlučivati tko će biti novi župan – Radimir Čačić (reformisti) ili Predrag Štromar (HNS-SDP-HSS-HSU-laburisti), a građani Varaždina i Lepoglave odlučivat će i o novom gradonačelniku. U Varaždinu biraju između nezavisnog Ivana Čehoka i Alena Kišića (SDP-HNS-HSS-HSU-laburisti), a u Lepoglavi između Marijana Škvarića (HNS-HSU-SDP) i Željka Šoštarića (HSS).

Gledajući općine, u drugom će krugu načelnika izabrati mještani Donje Voće, Klenovnika, Maruševca, Petrijanca, Vidovca i Velikog Bukovca.

U drugi krug u općini Donja Voća ušli su Krunoslav Jurgec (HDZ) i Ivana Šteković (nezavisna), u Klenovniku Mladen Blaško (HNS) i Slavko Cerovčec (SDP), u Maruševcu Ivan Šagi (HSS-HDZ) i Damir Šprem (HNS-SDP-HSU), u Petrijancu Vladimir Kurečić (HDZ-HSS-HSLS) i Željko Posavec (SDP), u Vidovcu Bruno Hranić (HDZ-HSU-HSS) i Ines Pavleković (nezavisna) te u Velikom Bukovcu Zvonko Hlebar (HNS-SDP-HSU) i Franjo Vrbanić (HSS).

U Varaždinskoj županiji ukupno je 338 biračkih mjesta, a pravo glasa ima 146.733 birača. U prvom krugu lokalnih izbora prije dva tjedna glasovalo je njih 49,28 posto.

Označeno u