Drugi krug lokalnih izbora: U prvom krugu odaziv 49,28 posto, koliki će biti danas? Foto: Krešimir Đurić

Drugi krug lokalnih izbora: U prvom krugu odaziv 49,28 posto, koliki će biti danas?

Varaždinske vijesti | 4.6.2017. u 07:09h | Objavljeno u Aktualno

Danas ponovno izlazimo na izbore. Diljem cijele Hrvatske, pa tako i Varaždinske županije, jutros u 7 sati otvorena su birališta u drugom krugu lokalnih izbora te će birači, ukoliko to nisu učinili u prvom krugu, sada izabrati tko će njihovu općinu, grad ili županiju voditi u iduće četiri godine.

I dok su članovi općinskih i gradskih vijeća te Županijske skupštine izabrani u prvome krugu, u drugome krugu birači će odlučivati tko će biti novi župan – Radimir Čačić (reformisti) ili Predrag Štromar (HNS-SDP-HSS-HSU-laburisti), a građani Varaždina i Lepoglave odlučivat će i o novom gradonačelniku. U Varaždinu biraju između nezavisnog Ivana Čehoka i Alena Kišića (SDP-HNS-HSS-HSU-laburisti), a u Lepoglavi između Marijana Škvarića (HNS-HSU-SDP) i Željka Šoštarića (HSS).

Gledajući općine, u drugom će krugu načelnika izabrati mještani Donje Voće, Klenovnika, Maruševca, Petrijanca, Vidovca i Velikog Bukovca.

U drugi krug u općini Donja Voća ušli su Krunoslav Jurgec (HDZ) i Ivana Šteković (nezavisna), u Klenovniku Mladen Blaško (HNS) i Slavko Cerovčec (SDP), u Maruševcu Ivan Šagi (HSS-HDZ) i Damir Šprem (HNS-SDP-HSU), u Petrijancu Vladimir Kurečić (HDZ-HSS-HSLS) i Željko Posavec (SDP), u Vidovcu Bruno Hranić (HDZ-HSU-HSS) i Ines Pavleković (nezavisna) te u Velikom Bukovcu Zvonko Hlebar (HNS-SDP-HSU) i Franjo Vrbanić (HSS).

U Varaždinskoj županiji ukupno je 338 biračkih mjesta, a pravo glasa ima 146.733 birača. U prvom krugu lokalnih izbora prije dva tjedna glasovalo je njih 49,28 posto.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci