Dreven Budinski ženama čestitala Međunarodni dan žena : "Vi ste temelj društva"

VV | 8.3.2019. u 18:44h | Objavljeno u Aktualno

Povodom Međunarodnog dana žena, 8. ožujka, predsjednica Koordinacije za ljudska prava Varaždinske županije i predsjednica Kluba vijećnika HDZ-a u Županijskoj skupštini Nadica Dreven Budinski čestitala je svim ženama njihov dan uz poruku da su žene, u svim svojim ulogama, temelj društva.

- Kao žena u politici, ali i ostale moje suradnice u stranci, koristimo Međunarodni dan žena kako bismo poslali snažnu poruku o značaju te ulozi žena u društvu, značaju žena u obitelji, ali i na radnom mjestu. Predsjednica sam kluba vijećnika stranke koja ima najviše vijećnika, ali i vijećnica u Županijskoj skupštini. Od nas 12 vijećnika HDZ-a, pet je žena. Zakonom je propisano da žena treba biti 40 posto na listama i mi idemo prema tome da uključimo što više žena - izjavila je Dreven Budinski.

Podsjetila je da je Koordinacija za ljudska prava i Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Varaždinske županije jučer organiziralo izvedbu predstave „Sve u 3…“ u gledalištu HNK u Varaždinu. Predstava je bila namijenjena prvenstveno umirovljenicama, ženama s invaliditetom, ženama branitelja, udovicama branitelja, ženama koje rade u teškim uvjetima i nezaposlenim ženama kojima su podijeljene pozivnice i ulaznica za predstavu.