Dražen Čelar odlazi iz Gradskog vijeća, najavio da mu je ovo posljednja sjednica

| 14.4.2022. u 16:54h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je zamijenio Nikolu Kumeka koji je prošle godine zamrznuo status kao vijećnik platforme Budimo grada, Dražen Čelar je na raspravi oko otkupa zemljišta Veterinarske stanice Varaždin, a kojoj su se usprotivili predstavnici Budimo grada, najavio da će mu danas biti posljednje sjednica na kojoj će sudjelovati, iako nije govorio o razlozima zašto odlazi uz komentar da ovo "ne može trpjeti".

- Gospodin Habijan je rekao da bi bilo bolje da ovdje uključimo nekoga drugoga. Meni je ovo zadnja sjednica, ja ovo stvarno ne mogu trpjeti i ja ovdje više neću biti. Bit će mjesto u povjerenstvu pa se možete kao pravnik uključiti i raditi. Jedino vas molim, kada me gledati u oči nemojte govoriti da lažem. Ja nikada nikome nisam lagao, ja to nikada vama ne bih rekao pa vas molim nemojte mi to ponavljati - rekao je Čelar.

- Jeste li vidjeli objavu koju ste stavili i gdje ste prozvali vijećnike HDZ-a za pogodovanje ili se ne slažete s tim. Ako se slažete onda lažete. Zato sam vam rekao da lažete kao i svima vama iz skupine Budimo grad. Koji je integritet onda povjerenstva, ako vas netko nazove i onda se izgubite da ne možete reći kao predsjednik povjerenstva da ne možete i trebate više vremena. Utapate ste. Donijeli ste to kako ste donijeli i odlučili ste politički to prebaciti na HDZ. Niste dorasli tom poslu - rekao je Habijan.

Odlaskom Čelara, postavlja se pitanje tko će sada preuzeti to mjesto. Nikola Kumek je zamrznuo status vijećnika u listopadu prošle godine, ali i Kumek se u vijeću našao nakon što je Ana Petrić zamrznula status vijećnice u vijeću. Vraća li se Petrić ili Kumek ili dolazi netko treći sada na ispražnjeno mjesto platforme Budimo grad, ostaje za vidjeti.