DOZNAJEMO Tko će ostati, a tko otići sa čelnih pozicija u zdravstvu Varaždinske županije

| 14.8.2017. u 15:40h | Objavljeno u Aktualno

Iz dana u dan sve je jasnije tko će vjerojatno ostati, a tko će morati otići sa čelnih pozicija u zdravstvu Varaž- dinske županije, odnosno njezinih zdravstvenih ustanova. Naime, nakon lokalnih izbora, najprije je postignut međustranački dogovor NS-R-a, HDZ-a i SDPa oko ravnatelja, zamjenika, pomoćnika ravnatelja zdravstvenih ustanova i članova njihovih upravnih vijeća, a sada se još samo traže osobe koje, prije svega, zadovoljavaju političke kriterije, a zatim i one stručne.

Budući da HNS nije dobro prošao na izborima za župana i Županijsku skupštinu, teško će ostati njezini, odnosno stranci bliski ljudi. Stoga slijedi promjena na čelu Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije, koji vodi HNS-ovac Krunoslav Kovačić, dr. med. vet., a umjesto njega bit će imenovan djelatnik ZJZ-a, koji uživa potporu HDZ-a i NS-R-a.

Iz istog razloga bilo bi pravo čudo da na mjestu ravnatelja Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice ostane Damir Mihalić, iako ima barem dva dobra razloga da ne bude smijenjen, i to takva s kakvima se može pohvaliti malo tko od ravnatelja zdravstvenih institucija u Hrvatskoj.

Prvi su već gotovi investicijski projekti za topličku bolnicu, prije svega projekti za izgradnju spinalnog centra. Drugi, možda još važniji, pozitivan jerezultat poslovanja Specijalne bolnice, i to ne mali. Riječ je o 20 milijuna kuna na kraju prošle poslovne godine, što je uistinu rijetkost u našem javnom zdravstvu koje u pravilu posluje s višemilijunskim manjkom.

Za badava to sve Mihaliću kad je njegova stranačka iskaznica narančasta, a sad je u Varaždinskoj županiji vrijeme ljubičaste, plave i crvene.

Uz NS-R i HDZ i SDP Međutim, kako kod mnogih pravila postoje iznimke, tako je i kod kadroviranja u zdravstvu Varaždinske županije. Tako će ravnatelj Opće bolnice Varaždin sasvim sigurno ostati dr. med. Nenad Kudelić jer uživa veliko povjerenje kod varaždinskoga župana Radimira Čačića...

Cijeli tekst o kadroviranju u zdravstvu pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u