Dovršavaju se radovi na pješčanom sportskom terenu, a uskoro bi se trebalo otvoriti i Kupalište Drava

Varaždinske vijesti | 22.5.2020. u 19:30h | Objavljeno u Aktualno

U skladu s opuštanjem mjera u Hrvatskoj i prema naputcima Nacionalnog stožera civilne zaštite, Gradski bazeni Varaždin idu prema tome da se krajem ovog tjedna u petak 29. svibnja otvori Kupalište Drava Varaždin. Dravski bazeni će tako od ovog ljeta imati i novi sadržaj. Nakon što su prošle godine uredili stari pješćani teren za odbojku na pijesku, pored njega su izgradili novi još veći pješćani teren s rasvjetom na kojem će se pored odbojke na pijesku moći igrati i rukomet na pijesku.

- Sretni smo da smo došli do situacije da možemo ponuditi jedan novi sportski sadržaj građanima koji koriste dravske bazene. Prije svega, zahvalio bi radnicima tvrtke Varkom koji su uložili mnogo truda u izgradnju ovog projekta. Radimo ovo sve da bi poboljšali kvalitetu usluga gradskih bazena i da bi se građani dobro osjećali - rekao je ravnatelj Gradskih bazena, Željko Kušter.

- Naravno da smo krenuli spremno u realizaciju ovog projekta i veseli nas uvijek kada možemo sudjelovati u nečemu što nije striktno u našoj dužnosti, a uvelike doprinosi jednoj društvenoj animaciji u gradu pa smo tako s velikim zadovoljstvom išli u realizaciju ovog projekta - rekao je direktor Varkoma, Željko Bunić.

Iako opreza nikad dosta, zbog korone, već ovog ljeta će se osim rekreacijskog odbojkaškog turnira, koji se planira održati na otvorenju bazena, planira organizacija i međunarodnog turnira odbojke na pijesku u srpnju dok bi se u idućim godinama na ovom terenu mogla ponovno igrati završnica prvenstva Hrvatske u rukometu na pijesku koja se prije odigrala na Kapucinskom trgu.

- Napravljen je jedan teren koji će zadovoljavati sve uvjete koji su potrebni da bi se ovdje mogli održavati i međunarodni turniri. Mi iz Kitro Varaždina ćemo svi doći izu kluba i u srpnju odigrati jedan turnir, čiju organizaciju planiramo finalizirati do kraja ovog tjedna. Igrao bi se turnir i u muškoj i ženskoj konkurenciji. Super je da sada imamo dva teren na Dravskim bazenima koji je prošle godine renoviran. S obzirom da će se na glavnom terenu dovršiti i rasvjeta, utakmice polufinala i finala bi se igrali u večernjim terminima što će još dodatno doprinijeti i atraktivnosti ovom sportu - objasnio je Ivica Đolonga, trener seniora Kitro Varaždina, glavnog organizatora turnira odbojke na pijesku.

Pored novog pješćanog terena, izgrađeni su i novi tuševi koji će se primarno koristiti za korisnike sportskog terena čime bi se spriječilo onečišćavanje bazena s pijeskom.

I dok su pred Gradskim bazenima veliki planovi ovog ljeta i s obzirom da bi se ove godine mogao povećati interes odlaska na dravske bazene jer će se gotovo sigurno manje ljudi odlučiti na ljetovanje na moru, što zbog korone, što zbog ekonomske situacije, iz uprave Gradskih bazena najavljuju da će sve aktivnosti na bazenima provoditi sukladno zadanih uputa i smjernica koje će dobivati iz Nacionalnog stožera civilne zaštite, pa će se i prije samog otvorenja bazena u subotu, u srijedu organizirati prva velika dezinfenkcija svih prostora, a redovite dezinfekcije organizirat će se i kada bazeni budu u punom pogonu.