Zamjenicom predsjednice izabrana je Petra Horvatić dok će Nikola Cingesar obavljati tajničke poslove

Doroteja Risek nova predsjednica Foruma mladih SDP-a Lepoglave

M.N./Varaždinske vijesti | 20.10.2015. u 10:14h | Objavljeno u Aktualno

Forum mladih Gradske organizacije SDP-a Lepoglava ove je subote 17. listopada održao svoju drugu izborno-izvještajnu konvenciju na kojoj je nakon dvije godine na čelu Foruma mladih SDP-a Lepoglava, Vinko Strupar predao tu dužnost novoizabranoj predsjednici Doroteji Risek.

Zamjenicom predsjednice izabrana je Petra Horvatić dok će Nikola Cingesar obavljati tajničke poslove. U Gradski su odbor odlukom članova Foruma mladih izabrani Mihaela Grd, Dario Mađar, Dalibor Šumečki i Vinko Strupar.

Osim izbora novog vodstva, jedna od najvažnijih tema bila je i izvješće o radu u proteklom mandatnom razdoblju kroz koje je prisutne vodio Vinko Strupar.

-Gradska organizacija Foruma mladih SDP Lepoglava u svom je radu oduvijek polazila od temeljnih načela slobode, jednakosti i uvažavanja svakog pojedinca neovisno o njegovoj različitosti. Vođena upravo tim idealima u proteklom je razdoblju ostvarila zapažene rezultate na cijelom spektru različitih područja. Pozitivni rezultati rada Gradske organizacije, kao i zamijećenost istih od strane šire javnosti mogu se vidjeti i u stalnom porastu članstva, ali i konkretnom radu za lokalnu zajednicu -naglasio je Vinko Strupar prilikom izvješća.

Članovi Foruma mladih su sudjelovali na nekoliko međunarodnih projekata s EU predznakom koji su bili provedeni iz programa „Mladi na djelu“, a koji su potvrdili dobru suradnju s lokalnim organizacijama mladih. Upravo je ta suradnja i zajedništvo kroz protekle godine potvrdila tezu Foruma mladih kako je interes mladih kao društvene skupine iznad svake politike.

Spomenute su tako aktivnosti promocije mladih autora, fotografa, umjetnika i drugih kulturnjaka, kao i tradicionalne akcije u Lepoglavi povodom Međunarodnog dana žena, Praznika rada i aktivna pripomoć u organizaciji aktivnosti Foruma žena i Foruma seniora.

-Ideal socijaldemokracije ostvarivali smo kroz aktivnosti u kojima smo iskazivali solidarnost s onima koji su se našli u nevolji pa smo tako volontirali za pomoć poplavljenim područjima u Slavoniji, uključili smo se i u mnoge druge humanitarne aktivnosti kao što su sabirna akcija „Banka hrane“, pomogli smo inicijativu za prikupljanje udžbenika za novu školsku godinu, odazvali smo se pozivu dječjeg vrtića za donacijom prijeko potrebnih dječjih krevetića, odgovorili smo na poziv Caritasa župe Ivanec za pojačanom potrebom za toplom odjećom i obućom, a bili smo dio sabirne akcije pod motom "Pomozimo onima kojima je pomoć najpotrebnija" – kazao je Strupar.

Od ostalih aktivnosti, spomenuta je i potpora projektu Ministarstva poduzetništva i obrta "Zavrti ideju" i ministru Marasu kroz dijeljenje informativnih letaka u gradskom parku i informiranje građana o mogućnostima koje im nude fondovi EU i programi Vlade, a na isti način su pripomogli inicijativi ministra Mrsića vezanu uz „Garanciju za mlade“.

Nova predsjednica, Doroteja Risek najavila je nekoliko aktivnosti do kraja ove godine kao i izradu Programa rada za mandatno razdoblje nakon svih konvencija foruma lepoglavskog SDP-a.

-Sigurna sam da će i novoizabrano vodstvo s novom energijom i elanom u svom mandatu nastaviti kvalitetan rad naših prijatelja prije nas te kao i do sad biti među najaktivnijim forumima u Varaždinskoj županiji, fokusirajući aktivnosti na povećanje aktivnog broja članstva i jačanje organizacije, ali i zagovaranja interesa mladih kao važnog dijela današnjeg društva pred lokalnim, ali i regionalnim vlastima. Time ćemo kao i do sad biti potpora te injekcija mladosti i elana SDP-u Lepoglava - istaknula je Risek u kratkom govoru nakon izbora.


Uz aktivne članove lepoglavskog Foruma mladih SDP-a, na konvenciji su kao gosti sudjelovali i predsjednik Županijske organizacije Foruma mladih SDP-a Luka Zrinski, predsjednica Foruma mladih SDP-a Varaždinske Toplice Maja Erić, predsjednica Foruma mladih SDP-a Jalžabet Petra Međimorec i predsjednik Foruma mladih SDP-a Maruševec Mario Klapša, a drage goste i prijatelje pozdravili su i predsjednik Gradske organizacije SDP-a Lepoglava Hrvoje Kovač kao i tajnica Foruma žena SDP-a Lepoglava Miljenka Varović.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci