Donosi se novi Statut Grada Varaždina, uključite se u javno savjetovanje Foto: VV arhiva / ilustracija

Donosi se novi Statut Grada Varaždina, uključite se u javno savjetovanje

Varaždinske vijesti | 29.1.2018. u 09:08h | Objavljeno u Aktualno

U razdoblju od 26. siječnja do 26. veljače provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Statuta Grada Varaždina.

- Obzirom da se Statut u postojećem obliku primjenjuje od 2009. godine, a krajem 2017. godine donesene su Izmjene i dopune Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj), važeći Statut potrebno je uskladiti s novim odredbama Zakona - pojasnili su iz Grada Varaždina.

Cilj provođenja savjetovanja sa zainteresiranom javnošću je upoznavanje javnosti s Nacrtom Statuta Grada Varaždina i dobivanje mišljenja, primjedbi i prijedloga te eventualno prihvaćanje zakonitih i stručno utemeljenih prijedloga, primjedbi i mišljenja s obzirom da se Statut Grada Varaždina odnosi na pitanja od interesa za građane. Materijali i obrasci relevantni za savjetovanje, kao i sam Nacrt statuta, nalaze se na internetskim stranicama Grada Varaždina (pod rednim brojem 19).

Svoje doprinose javnom savjetovanju građani mogu dostaviti isključivo putem priloženog obrasca zaključno do 26. veljače 2018. na adresu: Grad Varaždin, Upravni odjel za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća, Trg kralja Tomislava 1, 42000 Varaždin, s naznakom: Mišljenja, primjedbe i prijedlozi na Statut Grada Varaždina, ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., također putem ispunjenog obrasca.