Donesena nepravomoćna presuda, država mora platiti dug za JPP Foto: Arhiva VV

Donesena nepravomoćna presuda, država mora platiti dug za JPP

IHR/Varaždinske vijesti | 16.4.2019. u 08:38h | Objavljeno u Aktualno

Ministarstvo znanosti i obrazovanja mora Varaždinskoj županiji isplatiti 14,3 milijuna kuna, navodi se u nepravomoćnoj presudi koju je jučer donio Trgovački sud u Varaždinu.
Radi se o novcu kojeg je država, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja trebala Varaždinskoj županiji isplatiti temeljem Sporazuma o sifunanciranju troškova najamnina po modelu JPP-a, no riječ je samo o dijelu duga i to za razdoblje od prosinca 2015. do prosinca 2016. godine, navedeno je u presudi.

Podsjećamo, Sporazum o sufinanciranju troškova najamnina za 32 škole i dvorane u Varaždinskoj županiji izgrađene po modelu JPP-a sklopljen 2013. godine, dok je krajem 2015. godine država prestala uplaćivati svoje obveze, zbog čega je pokrenut sudski spor. No, u prosincu 2018. godine država je ponovno počela izvršavati obaveze iz potpisanog Sporazuma.

Zanimljivo je da je Varaždinska županija spor pokrenula za vrijeme bivšeg župana, danas potpredsjednika Vlade i ministra graditeljstva i prostornog uređenja Predraga Štromara. Župan Radimir Čačić često je u javnosti prozivao Štromara i Divjak zbog neisplate duga, a vezano uz donesenu sudsku presudu danas će se održati konferencija za novinare.