Dom zdravlja u Ludbregu napušta još jedna liječnica, ali već se našla zamjena

vv | 10.11.2023. u 15:00h | Objavljeno u Aktualno

Iako je u međuvremenu poboljšana, situacija u ludbreškom Domu zdravlja još nije stabilna. Naime, napušta ga još jedna liječnica, i to specijalistica - ginekologije. Dr. Mirela Matak Plantić treći je liječnik specijalist kojiodlazi iz ludbreškog Doma zdravlja u samo nekoliko mjeseci.

Hoće li, uz sve to, pacijentice sad ostati bez odgovarajuće zdravstvene zaštite, kao što je donedavno bio slučaj i sa pedijatrijskom zdravstvenom zaštitom? Povodom toga smo nazvali ludbreškoga gradonačelnika Dubravka Bilića, koji nam je potvrdio novi odlazak liječnika iz Ludbrega, a kontaktirali smo i ravnatelja Doma zdravlja Varaždinske županije, Juricu Veroneka koji je naglasio da je već pronađena zamjena.

- Iz Doma zdravlja doznajem da s prvim danom prosinca odlazi liječnica, koja sada odrađuje otkazni rok. Međutim, kako me uvjeravaju, već imaju zamjenu, tako da pacijentice ne bi trebale ostati bez usluge - rekao nam je Bilić.

- U Domu zdravlja u Ludbregu sve četiri ordinacije obiteljske medicine su popunjene, dakle o pacijentima skrbe četiri liječnika obiteljske medicine. Time je, nakon kadrovskih problema tijekom ljeta, osigurana kvalitetna i nesmetana zdravstvena skrb za sve pacijente ordinacija Doma zdravlja. Što se tiče ginekološke ordinacije Doma zdravlja u Ludbregu, činjenica jest da dosadašnja liječnica odlazi. Međutim, ordinaciju preuzima nova liječnica, specijalistica ginekologije i opstetricije, koja se još ovoga ljeta vratila sa specijalizacije te se od tada i uhodava u rad ordinacije. Ona će sada preuzeti ginekološku ordinaciju, što znači da će sve pacijentice i dalje imati svojeg ginekologa. Treba istaknuti da je u Dom zdravlja Varaždinske županije u posljednjih nekoliko mjeseci stiglo pet novih liječnika, koji su raspoređeni u ordinacije u županiji. Činimo sve da osiguramo kvalitetnu i kontinuiranu skrb građanima županije, pa nas žalosti ovakvo iznošenje nepotpunih informacija građanima - istaknuo je ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije, Jurica Veronek, doc. dr. sc.