Dogovoreno smanjenje rata zakupnine Arene Varaždin za 150 tisuća kuna?

| 15.11.2021. u 07:27h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je pomalo kontroverzno kod primopredaje vlasti u Gradu Varaždinu izašlo u javnost da je prethodna vlast Ivana Čehoka na svoju ruku i bez privole tvrtke TPN Drava, odnosno matične tvrtke Max Bögl koja upravlja Arenom Varaždin, smanjena rata zakupnine s 3,2 milijuna mjesečno na 2 milijuna i to je trajalo otprilike godinu dana čime je Grad Varaždin ostao dužan Max Böglu čak 12.291.328 kuna.

Ipak, nakon što je dogovoreno isplata duga, nagovjestilo se da će se ići u dogovorno smanjenje rata zakupnina i dogovoreno je smanjenje od 120 tisuća, 150 tisuća uz PDV, što je obznanio Neven Bosilj na emisiji VTV-a Varaždin info.

- Svi su pričali da će uštedjeti, ali nitko nije povukao poteze. Napravili smo kompletnu analizu s ljudima koji su ovlašteni za to i predali smo te papire partneru (TPN Drava) koji to još uvijek razmatraju, ali situacija je poprilično jasna. Nije ušteda koju sam ja očekivao, ali to je tek prvi korak, prva iteracija. Radi se o 120 tisuća kuna, odnosno 150 tisuća uz PDV - rekao je Bosilj, a to je iznos od 1,8 milijuna kuna godišnjem, a s obzirom da je ostalo još 11 godina otplate, sveukupno će biti u najmanju ruku ušteda od 20 milijuna kuna.

Također je naglasio da je veći problem dobiti suglasnost od države koja će također na ovaj način uštedjeti, ali trebaju dati odobrenje do kojeg je zbog birokracije i teško doći.

Označeno u