Dođite u subotu na 1. Međunarodnu izložbu bučinih ulja

| 22.5.2018. u 08:03h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinska županija, uz Međimursku županiju, Krapinsko-zagorsku, Zagrebačku županiju te Grad Zagreb, organizira 8. Izložbu bučinog ulja Sjeverozapadne Hrvatske, koja će ujedno biti i 1. Međunarodnu izložbu bučinih ulja Alpe- Adria na kojoj će se ocjenjivati rafinirana i nerafinirana bučina ulja.

Izložba će se održati u subotu, 26. svibnja, u 10 sati, u atriju Županijske palače te na Franjevačkom trgu ispred Županijske palače.

Ove godine cilj je bio uključiti i izlagače iz inozemstva, pogotovo iz država s kojima Varaždinska županija dijeli sličnu kulturnu povijest (Slovenija, Austrija, Mađarska), dakle država alpsko-jadranskog područja.

- Uložen je jedan veliki trud u pripremi, organizaciji i komunikaciji. Ovo je tri puta veća izložba od bilo koje do sada, s čak 136 uzoraka - rekao je župan Varaždinske županije i predsjedatelj Vijeća Saveza Alpe-Adria, Radimir Čačić na jučerašnjoj pressici.

Izložba započine u 10 sati, dok će proglašenje najboljih ulja te dodjela diploma i priznanja biti u 11.30 sati. Kvalitetu prijavljenih ulja provjeravao je Bioinstitut d.o.o Čakovec.

- Nadamo se najboljim rezultatima, no, u konačnici su svi pobjednici samom činjenicom da su se uspjeli plasirati kao prvorazredna, sto posto čista ulja. Svako priznanje će sigurno biti jedna ozbiljna marketinška poluga na tržištu, a naročito ako u godinama pred nama uspijemo standardizirati i učiniti prepoznatljivom vrhunsku kvalitetu naših ulja - istaknuo je župan.

Posebna savjetnica župana Varaždinske županije te zamjenica predsjednika Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević istaknula je kako je Turistička zajednica u suradnji s Upravnim odjelo za poljoprivredu koordinirala cijeli niz programa i sadržaja u smislu promocije bučinog ulja.

- Promovirali smo odličnu kuharicu bučinog ulja, a u Okuse varaždinskog kraja smo stavili jela jela od buće, što je bilo iznimno interesantno i vrlo dobro prihvaćeno. Nedavno smo promovirali i originalnu premium bocu. Ova izložba je kruna događanja u smislu prezentacije i promocije bučinog ulja. Željela bih pozvati sve građane da dođu u subotu ujutro da vide naše proizvođače i da probaju naše proizvode - rekla je Martinčević te dodala da manifestacija ima i humanitarni karakter jer će sva ulja koja se neće degustirati na izložbi biti donirana našem Caritasu.