Dobrović : Cijena struje za građane mora porasti 4 do 6 posto

vv | 15.2.2017. u 08:42h | Objavljeno u Aktualno

Cijena struje građanima će poskupiti za 4 do 6 posto prije 1. lipnja ove godine, najavio je ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović gostujući u emisiji Veto Sanjina Španovića na N1 televiziji. Razlog je povećanje naknade za poticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije.

- Teret neće snositi samo građani, nego i opskrbljivači. To će se dogoditi prije polovice godine, ali to će biti mala promjena. Par postotaka 4, 5 ili 6 posto. Takva je situacija, mi moramo naći izlaz - rekao je Dobrović u Vetu dodavši kako na to neće imati utjecaja lokalni izbori.

-Moramo to napraviti što prije, čim donensemo zakonske dokumente - dodao je Dobrović.

Tijekom emisije nije želio potvrditi ni da će se nakon 1. travnja uspijeti spriječiti povećanje cijene plina za građana nakon što stupi na snagu Zakon o regulaciji tržišta plina.

Slaven Dobrović opovrgnuo je medijske špekulacije da su u Mostu u panici zbog sastanka predsjednika HDZ-a i Vlade Andreja Plenkovića s počasnom predsjednicom HNS-a koji se dogodio dan prije glasanja o povjerenju ministru Barišiću. U emisiji Veto rekao je kako je sadašnja Vlada stabilna i da su ti razgovori bili legitimni.

-Uvjeren sam da ima. Funkcioniramo vrlo dobro. Rekao bih da je to stabilna Vlada. Ne, nismo u panici zbog sastanka Plenkovića s Pusić. Legitimno se sastajati i razgovarati. Ako bi do preslagivanja došlo vrlo rado neka se sastavi nova Vlada, ja ću rado prepustiti nasljedniku da se svim pitanjima koja su na stolu bavi - rekao je Dobrović.

"Most nije u panici zbog sastanka Plenkovića s Pusić, legitimno je razgovarati sa svima. A ako dođe do preslagivanja, sretno im bilo", rekao je Dobrović u Vetu