Nastavnici iz produženog boravka nakon završetka školske godine više neće na burzu Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Nastavnici iz produženog boravka nakon završetka školske godine više neće na burzu

VV | 14.7.2021. u 19:00h | Objavljeno u Aktualno

Nastavnici koji rade u produženom boravku u varaždinskim osnovnim školama sa završetkom školske godine više neće ostati bez posla!

Nakon što jučer prihvaćen Prijedlog odluke o organizaciji rada i provedbi programa produženog boravka u osnovnim školama kojima je osnivač Grad Varaždin, te osigurana sredstva rebalansom proračuna, nastavnici koji rade u produženom boravku od nove školske godine sklopit će ugovore o radu na neodređeno.

Dosad su se, naime, nastavnicima u produženom boravku s početkom svake nove nastavne godine sklapali ugovori o radu na određeno vrijeme, odnosno do završetka nastavne godine. To je značilo da su nastavnici tijekom ljeta završili na burzi i nikad nisu bili sigurni hoće li s novom školskom godinom na natječaju dobiti posao na tome radnom mjestu.

- To je još jedan projekt na koji sam izrazito ponosan, projekt koji smo mi u SDP-u i političkoj platformi Budimo grad isticali u svom programu. Imamo 34 nastavnika u varaždinskim osnovnim školama koji rade s djecom u produženom boravku u varaždinskim osnovnim školama i kojima je svake godine, s krajem godine, prestajao ugovor o radu i ponovno su se zapošljavali s početkom nove školske godine. Ti ljudi radili su tako godinama, a zbog rada na određeno nisu, primjerice, mogli dobiti kredite. Mislim da smo sada ispravili tu nepravdu, a s druge strane, oni će se također potruditi da organiziraju neke aktivnosti za djecu tijekom ljetnih mjeseci - rekao je Bosilj.

Označeno u