Dobit J&T BANKE u trećem kvartalu 56 milijuna eura

| 15.12.2015. u 12:37h | Objavljeno u Aktualno

J&T Banka, jedna od vodećih privatnih banaka na češkom tržištu i većinski vlasnik VABA banke, završila je treći kvartal s neto dobiti od 56 milijuna eura, što predstavlja porast od 10 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, pokazuje nerevidirano konsolidirano financijsko izvješće.

Ukupna bilančna suma ove banke na kraju godine bit će veća od 5.962 milijuna eura, što je povećanje od 24 posto u odnosu na godinu prije. Porast bilančne svote, kako objašnjavaju u banci, najvećim je dijelom rezultat povećanja depozita klijenata koji su dosegli 4.589 milijuna eura, odnosno ostvarili porast od 19 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a rast je također ostvaren i kod kredita, s iznosom od 3139 milijuna eura, što je porast od 20 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

- U proteklom periodu banka je zadržala stabilnu bazu depozita. Oročeni depoziti s dospijećem od godinu dana ili više čine 60 posto ukupnih depozita. Takva stabilna baza uz visoku likvidnost banke osigurava snažan potencijal daljnjeg rasta i sredstva za financiranje novih projekata" - izjavio je Štěpán Ašer, član Uprave J&T Banke.

Dionički kapital banke krajem rujna iznosio je 565 milijuna eura, a tijekom studenog kapital banke porastao je za više od 37 milijuna eura.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci