Do 23. veljače u Glazbenoj školi prikupljaju se donacije za žrtve potresa u Turskoj Foto: VV arhiva / ilustracija

Do 23. veljače u Glazbenoj školi prikupljaju se donacije za žrtve potresa u Turskoj

Varaždinske vijesti | 21.2.2023. u 14:05h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je Tursku pogodila katastrofa koja je ostavila brojne ljude bez domova, Veleposlanstvo Republike Turske u Republici Hrvatskoj je pokrenulo akciju prikupljanja humanitarne pomoći za sve žrtve potresa, a Glazbena škola u Varaždinu je odlučila ustupiti im prostor dvorišne zgrade Glazbene škole u Varaždinu (stara zgrada Caritasa) u kojem se prikupljaju potrepštine i donacije u razdoblju od 16. do 23. veljače 2023. godine do 12.00 sati.

Donirane stvari trebaju biti dostavljene u čistim vrećicama u kojima treba biti priložen i popis stvari koje su dostavljene.

Popis potrepština nalazi se u nastavku:
- zimska odjeća za djecu i odrasle, kaputi, jakne, kabanice, čizme, veste, hlače, rukavice, šalovi, kape, čarape, šatori – kreveti – madraci, vreće za spavanje, katalitičke plinske peći, grijalice, termosice, baterijske svjetiljke, prijenosni punjači, kutije s hranom, adaptirano dječje mlijeko i hrana, dječje pelene, sredstva za čišćenje i higijenu.

Donacije za građane Republike Turske stradale u potresu mogu se uplatiti na službeni račun Veleposlanstva Republike Turske u Republici Hrvatskoj:
IBAN: HR3441240031199012073

- Nadamo se da ćete se i vi, sukladno svojim mogućnostima, odazvati ovom pozivu Veleposlanstva Republike Turske koja je zahvalna je na svakoj iskazanoj pomoći! - poručili su iz Glazbene škole.