Do 1. rujna provodi se savjetovanje povodom Odluke o stipendiranju učenika i studenata

VV | 17.8.2021. u 12:29h | Objavljeno u Aktualno

U razdoblju od 17. kolovoza do 1. rujna 2021. godine provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Odluke o stipendiranju učenika i studenata koji se školuju na srednjim školama i visokim učilištima. Cilj provođenja savjetovanja sa zainteresiranom javnošću jest upoznavanje javnosti s Nacrtom Odluke o stipendiranju učenika i studenata koji se školuju na srednjim školama i visokim učilištima te prikupljanje mišljenja, primjedbi i prijedloga, kao i eventualno prihvaćanje zakonitih i stručno utemeljenih mišljenja, primjedbi i prijedloga.

Odluka o stipendiranju učenika i studenata koji se školuju na srednjim školama i visokim učilištima donesena je 2015. godine. U međuvremenu je bilo dosta promjena koje su ugrađene u izmjene i dopune Odluke iz 2018. i 2020. godine dvije te se sada pojavila potreba za trećom izmjenom i dopunom navedene Odluke, a vezano uz školovanje na deficitarnim studijskim obrazovnim programima od bitnog značaja za gospodarski razvoj Grada Varaždina. Stoga je odlučeno da se zbog lakšeg snalaženja zainteresiranih subjekata, bolje preglednosti te bržeg i efikasnijeg načina rada, pristupi izradi nove Odluke u kojoj su obuhvaćene sve dosadašnje izmjene i dopune i u koju su ugrađene nove izmjene i dopune.

Materijali i obrasci relevantni za savjetovanje kao i sam Nacrt Odluke nalaze se na web stranici Grada Varaždina (https://varazdin.hr/savjetovanje-sa-zainteresiranom-javnoscu-2021/) pod rednim brojem 11.

Svoje doprinose javnom savjetovanju moguće je dostaviti isključivo putem priloženog obrasca zaključno do 1. rujna 2021. godine na adresu Grad Varaždin, Upravni odjel za kulturu i obrazovanje Grada Varaždina, Preradovićeva 10, Varaždin, s naznakom „Mišljenja, primjedbe i prijedlozi na Odluku o stipendiranju učenika i studenata koji se školuju na srednjim školama i visokim učilištima“ ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., također putem obrasca.

Molimo medije da objavom ove informacije potaknu građane da se uključe u donošenje navedene Odluke.