Direktor Piškornice jednoglasno smijenjen zbog afere s isplatom milijunskog bonusa

| 20.11.2017. u 11:39h | Objavljeno u Aktualno

Mladen Jozinović, direktor Piškornice d.o.o. i tvrtki kćeri Piškornica-sanacijsko odlagalište te Piškornica-sanacije, smijenjen je s direktorske pozicije danas na izvanrednoj sjednici Skupštine Piškornice u Koprivnici. Ujedno je dan nalog Nadzornom odboru da regulira njegov radno-pravni status.

Odluka o njegovom opozivu s funkcije bila je jednoglasna - za smjenu su bila sva četvorica župana: varaždinski župan Radimir Čačić, međimurski Matija Posavec, krapinsko-zagorski Željko Kolar i koprivničko-križevački župan Darko Koren te načelnik općine Koprivnički Ivanec Mario Švegović.

Jozinovića će na mjestu direktora zamijeniti Mladen Ružman.

Župan Koren je izvijestio da su zatražili povrat bonusa, a ujedno su donijeli odluke o daljnjem funkcioniranju društava Piškornica i Piškornica - sanacijsko odlagalište.

- Sazvali smo izvanrednu sjednicu Skupštine kao hitnu reakciju suvlasnika, četiri županije i Općine. Donijeli smo odluku o opozivu Uprave društva, direktora Mladena Jozinovića te dali nalog Nadzornom odboru da regulira formu raskida radnog odnosa. Tražili smo i povrat bonusa, a ujedno smo donijeli odluke o daljnjem funkcioniranju društava „Piškornica“ i „Piškornica sanacijsko odlagalište“. Diplomiranog pravnika Mladena Ružmana smo imenovali za direktora. Dogovorili smo redovnu sjednicu Skupštine društva sljedeći tjedan, na kojoj ćemo regulirati ostale akte koji su potrebni za nesmetano funkcioniranje društva. Ide se u pravcu razdvajanja uprava Piškornice d.o.o. i Pišornice sanacijsko odlagalište - rekao je Koren.

I župan Čačić je istaknuo da su u kriznoj situaciji reagirali u najkraćem mogućem roku.

- Daljnje odluke ćemo donijeti nakon što dobijemo izvješće naših revizora koji su počeli s radom – naveo je Čačić.

Podsjetimo, smjena je uslijedila nakon što se prošli tjedan doznalo za milijunski bonus, koji je Jozinović isplatio - sam sebi.