Stanari su prosvjedovali početkom listopada Foto: VV arhiva/Krešimir Đurić

Stanarima u Zagrebačkoj 17 koji nisu prešli na etažno, isključeno grijanje

| 15.2.2017. u 14:51h | Objavljeno u Aktualno

- Usred zime stanare u Zagrebačkoj 17, koji nisu prešli na etažno grijanje, isključili ste iz sustava grijanja i tople vode! Kako vas nije sram? - pitala je to HDZ-ova vijećnica Otilija Cvetko na današnjem aktualcu sjednice Gradskog vijeća varaždinskog gradonačelnika Gorana Habuša.

Riječ je, podsjetimo, o dijelu stanara zgrade na adresi Zagrebačka 17 koja se dosad grijala preko kotlovnice, a koji su bili protiv uvođenja etažnog grijanja te su željeli ostati na sustavu kotlovnice.

Štoviše, kada su početkom listopada trebali početi radovi na uvođenju etažnog grijanja, prosvjedom su pokušali ukazati da za prelazak na etažno grijanje ne postoji suglasnost 90 posto stanara.

- Neprimjereno je i sramotno da ste u hladnim zimskim danima isključili staračka domaćinstva. Mogli ste pričekati s time i pronaći neko rješenje! Osim stanarima, grijanje je isključeno i u prostoru 3. MO - upozorila je Cvetko, na što joj je gradonačelnik Goran Habuš odgovorio da je Vartom u nekoliko navrata upozorio domaćinstva da će doći do isključenja.

- Razmišljali smo da zgradu cijelu zimu ostavimo na sustavu kotlovnice, no onda se ispostavilo da će stanari koji su uveli etažno grijanje zbog tih nekoliko stanova još nekoliko mjeseci morati plaćati 170 kuna mjesečno. Mučna je to situacija, nije lako, no uvjeravaju me da je zakonski čista. Nadam se da ćemo pronaći zajednički jezik kako bismo im pomogli da se griju dok sami ne odluče što će učiniti - kazao je Habuš.