VIDEO Diljem Varaždinske županije prikuplja se pomoć za stradale u potresu u Petrinji i Sisku Foto: Facebook

VIDEO Diljem Varaždinske županije prikuplja se pomoć za stradale u potresu u Petrinji i Sisku

Varaždinske vijesti | 29.12.2020. u 19:14h | Objavljeno u Aktualno

Razoran potres magnitude 6.2 prema Richteru koji je danas pogodio područje središnje Hrvatske, s epicentrom kod Petrinje, uzrokovao je velike štete na najteže pogođenom području. Razrušene su brojne kuće, ima ozlijeđenih i, prema posljednjim informacijama, šestero poginulih osoba.

- Iako potraga u ruševinama i dalje traje, s tugom javljamo informacije o smrtno stradalima: djevojčica u Petrinji i 5 muškaraca u Majskim Poljanama - javio je večeras MUP.

Strašna je nesreća ujedinila cijelu Hrvatsku te se diljem zemlje prikuplja pomoć za stradale u potresu. I u Varaždinskoj županiji angažirali su se svi: od općina i gradova, društva Crvenog križa, udruge, dobrovoljna vatrogasna društva, sportski klubovi, ali i pojedinci koji su sami krenuli prikupljati pomoć te prijevoz u Petrinju i Sisak. Pomoć su ponudili i brojni prijevoznici, koji će svojim kamionima prikupljene donacije prevesti u Sisačko-moslavačku županiju. Mnogi od njih su već su krenuli put Petrinje.

Ipak, vrijedi napomenuti da je MUP objavio apel žurnih službi.

- Cijenimo svaku pomoć građana diljem Hrvatske, ali suzdržite se od pojedinačnih dolazaka u Petrinju - gužve koje nastaju otežavaju rad žurnih službi! - istaknuli su.

Pomoć se nudi i u vidu smještaja obiteljima koje su ostale bez krova nad glavom.

Teško je pobrojati sve koji su se u Varaždinskoj županiji uključili u ovu veliku akciju, no mnogi od njih okupljeni su u nekoliko grupa na Facebooku:

POMOC PETRINJI SISKU
Varazdin pomaze Petrinji
Varaždin-jači od svega

Ako želite pomoći, potražite ih na Facebooku, a informacije o prikupljanju hrane i higijenskih potrepština mogu se pronaći i na web i Facebook stranicama Gradova i Općina, udruga i svih drugih koji su ponudili pomoć.

Podsjetimo, varaždinski Crveni križ organizira prikupljanje hrane i higijenskih potrepština od 30.12.2020. u skladištu GDCK Varaždin, Fabijanska bb Varaždin, u dva termina; 9-11 sati, 16-18 sati.

>> Za Petrinju i Sisak: Varaždinski Crveni križ od sutra prikuplja hranu i higijenske potrepštine

Video: prikupljanje pomoći kod varaždinske Arene

Video sadržaj