Denis Mladenović Foto: Krešimir Đurić

Denis Mladenović najavio bojkot sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina

M.N./Varaždinske vijesti | 6.11.2019. u 14:01h | Objavljeno u Aktualno

Nastavlja se sukob na relaciji gradskog vijećnika Denisa Mladenovića i gradske vlasti. Na svom Facebook profilu odlučio da će do daljnjega bojkotirati sjednice Gradskog vijeća, a za razlog je naveo plan Grada Varaždina da zaduži građane Varaždina nobim "enormnim zaduženjem". U nastavku prenosimo njegovu objavu na Facebooku u cijelosti:

"Odlučio sam do daljnjega bojkotirati i ne dolaziti na sjednice varaždinskog Gradskog vijeća. Naime, ukoliko se obistine posljednje dostupne informacije, dogoditi će se ono što sam govorio još ljetos; novo, enormno zaduženje građana Varaždina.

Ukoliko Grad Varaždin uistinu namjerava izdati municipalne obveznice u vrijednosti 150-160 milijuna kuna na min.10 godina, uz godišnji prinos 2-5 %, ne samo da sam protiv nego ne želim niti fizički uopće biti prisutan u toj priči.

Nakon isteka roka, Grad, budući gradonačelnik, mi građani i naša djeca ukoliko je primjerice godišnji prinos 2%, vraćamo preko 200 milijuna kuna. Uvjeren sam da će mi suprotna strana "spustiti" da će se time između ostalog riješiti i varaždinske bale i da sam protiv toga, no nisam, samo to ne smatram dobrim rješenjem.

Ruku na srce, koliko se mi gradski vijećnici razumijemo u poslovanje i izdavanje municipalnih obveznica i tko od nas ima iskustva u tome da bi sa sigurnošću mogao donositi ovako teške odluke na teret građana našeg grada? 

Ako neću dolaziti na sjednice, mjesečnu vijećničku naknadu u iznosu od 1.000 kn uplaćivati ću u dobrotvorne svrhe."