Davor Matačić izbor Nevena Bosilja za predsjednika Kazališnog vijeća

| 14.11.2021. u 21:50h | Objavljeno u Aktualno

Nakon svih zavrzlama i kršenja Zakona o kazalištu, vezano za HNK u Varaždinu, nedavno su stigli rezultati upravnog nadzora ministarstva kulture i medija obznanio je Neven Bosilj na emisiji VTV-a, Varaždin info.

- U ponedjeljak ćemo se obratiti medijima i reći što je došlo. O tome će biti rasprave na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća s obzirom da je lista Dubravke Novak dala zahtjeva da ta točka ide na dnevni red i naći će se na toj sjednici jer nemam ništa protiv toga. Bit će s nama i intendantica Jasna Jakovljević - objasnio Bosilj.

Prema riječima Bosilja, Marijan Varjačić, predsjednik i Snježana Tramburovski, zamjenica predsjednika, su dali ostavke na svoje pozicije, a na to mjesto će doći Davor Matačić za predsjednika, dok se još ne zna tko će biti zamjena za zamjenika/icu predsjendika.

- Obavio sam razgovore s ravnateljom Glazbene škole Varaždin i da će on biti moj prijedlog da bude novi predsjednik Kazališnog vijeća jer se ja mislim isključivo držati Zakona o kazalištima gdje moraju biti imenovane samo ugledne osobe iz svijeta kulture i umjetnosti te da se ne događaju stvari kao što su se događale prije - objasnio je Bosilj.