Dan otvorenih vrata policije u Varaždinu 21. lipnja od 12 do 14 sati

VV | 20.6.2022. u 12:13h | Objavljeno u Aktualno

Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2022./2023. godini, kojim se planira upis 480 polaznika.

Natječaj je otvoren do 15. kolovoza, a sve informacije mogu se pronaći na web stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i policijskih uprava te u svakoj policijskoj postaji.

Kako bi se mladima približio policijski poziv, Policijska uprava varaždinska u utorak 21. lipnja, u vremenu od 12 do 14 sati  u Parku mladih u Varaždinu, organizira  Dan otvorenih vrata policije.

Na Danu otvorenih vrata prezentirat će se razni poslovi policije, kao i vozila, oprema i tehnika kojom se policijski službenici koriste u svakodnevnom radu u kontroli i nadzoru prometa, nadzoru i zaštiti državne granice, u protueksplozijskoj zaštiti i kriminalističkoj tehnici.

Građanima će se također predstaviti rad sa službenim psom za detekciju eksploziva, dok će policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave varaždinske prezentirati opremu i naoružanje koje koriste u svom radu te demonstrirati borilačke vještine i rukovanje oružjem.

- Pozivamo građane da posjete Dan otvorenih vrata te saznaju nešto više o policijskom poslu i natječaju koji je raspisalo Ministarstvo unutarnjih poslova. Posebno pozivamo nezaposlene osobe do 28 godina života, koje su završile ili koje završavaju srednju školu u trogodišnjem ili četverogodišnjem trajanju - javljaju iz PU Varaždinske.