Dan narcisa u sjeni lažne i nekulturne izjave članice udruge Mammae Foto: Krešimir Đurić

Dan narcisa u sjeni lažne i nekulturne izjave članice udruge Mammae

vv | 25.3.2017. u 17:28h | Objavljeno u Aktualno

U hrvatsku javno-zdravstvenu humanitarni akciju Dan narcisa, osmišljenu radi podizanju svijesti žena o potrebi odlaska na redovite preglede dojki, ove se subote tradicionalno uključio Mammae klub Varaždin - Udruga žena oboljelih od raka dojke, a svojim su donacijama rad udruge i ovaj put poduprijeli brojni građani, ali i pojedini kandidati na svibanjskim izborima. Među potonjima bili su i Alen Kišić, Sanja Zember, Denis Čupić te Damir Habijan.

- Nevezano za politiku, ova mi je tema osobno bliska. Smatram da je bitno naglasiti kako je rak dojke bolest koja se može zaustaviti ako je rano dijagnosticirana, a također je važno educirati ljude o samopregledu. Hvala Klubu Mammae za njihov rad, uvijek ću im stajati na raspolaganju - rekao je Habijan.

Budući da je HDZ-ovom kandidatu za varaždinskoga gradonačelnika majka preminula upravo zbog raka dojke, kao i dr. Zember, ne čudi da su i dijelili letke kojima se ukazuju na važnost samopregleda dojke i ranog otkrivanja raka dojke. Osim što su podijelili letke, Habijan je skupa sa svojim zamjenicima Udruzi donirao narcise koje je planirao podijeliti građanima, a isto tako su novčano potpomognuli djelovanje Udruge, i to iznosom osjetno većim od uobičajnih 10 kuna.

Ovaj hvalevrijedan čin zasjenila je, međutim, nekultura izjava anonimne članice Udruge, ako je za vjerovati nekim izvještajima. Naime, poručila je "Politika je ... nemojte me tjerati da budem prosta", a nakon što je ustvrdila da su dobili "samo osobne donacije od uobičajenih 10 kn od Habijana i Zember".

S obzirom da i fotografija Kreše Đurića pokazuje da se radi o izjavi koja, osim što je nekulturna, apsolutno nema povod u činjenicama, bilo bi dobro da se o svemu oglasi Mammae klub i objasni tko je to i zašto iz udruge dao citiranu izjavu, ako je uistinu dao.