Batinić: Stječe se dojam da nekome smeta razvoj Ivanca, ali Ivanec ide dalje!

Tamara Bregović | 21.6.2022. u 19:57h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Župan Stričak je rekao da nije bilo ničega za projekte o kojima se govorilo godinama, kao što je uređenje vršnog dijela Ivančice i brza cesta prema Ivancu i dalje, ali je to pokrenuto i ujesen će se raspisati natječaj za gradnju prve dionice brze ceste

Povodom 626. spomendana dana Grada Ivanca održana je u ivanečkoj Kinodvorani svečana sjednica tijekom koje su se čule prigodne čestitke,, ali i  oprečne ocjene gdje je i zašto danas najveći grad na zapadu Varaždinske županije, no i jedinstvene poruke svih da se želi bolje i više za građane.

Pozdravnim riječima nazočnima se obratio predsjednik Gradskog vijeća  Grada Ivanca Zdenko Đuras.
- Građanima upućujem najiskrenije čestitke povodom dana Grada i blagdana svetog Ivana Krstitelja - rekao je Đuras, ukazujući da se proslava održava u ozračju nove suradnje koji bi trebao dati Ivancu novi zalet otvaranjem novih izvora financiranja i dr.

Prikazan je i film o gradu koji danas slavi svoj dan "Ivanec u zagrljaju Ivančice 2020.", nakon kojeg se nazočnima obratio gradonačelnik Milorad Batinić.

- Stječe se dojam da nekome smeta razvoj Ivanca. Ali Ivanec ide dalje - poručio je, između ostalog, gradonačelnik Batinić, ukazujući na problematiku koja koći daljnju gradnju u gospodarskoj zoni.

Izaslanicima je posebno poručio kako je brza cesta "trebala biti izgrađena jučer".

- Čitav zapadni dio Varaždinske županije je prometno izoliran - ukazao je Batinić, naglasivši da je jako ponosan na građane Grada Ivanca te čestitao dobitnicima javnih priznanja 2022. godine.

Sjednici su prisustvovali izaslanica predsjednika RH Zorana Milanovića savjetnica Predsjednika za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić, bivši predsjednik RH i počasni građanin Grada Ivanca Stipe Mesić, izaslanik predsjednika Vlade i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, Radimir Čačić te brojni drugi.

Uz čestitke Dana grada i dobitnicima priznanja, Stričak je rekao da nije bilo ničega za projekte o kojima se govorilo godinama, kao što je uređenje vršnog dijela Ivančice i brza cesta prema Ivancu i dalje, ali je to pokrenuto i ujesen će se raspisati natječaj za gradnju prve dionice brze ceste od Varaždina do Tužnog, dok će i Varaždinska županija pomoći ako bude to potrebno za uvođenje jednosmjenske nastave u ivanečku osnovnu školu.

Plakete Grada Ivanca dobili su IPC INŽENJERING d.o.o Ivanec, profesorica Mirjana Bračko, Udruga udomitelja "Nada" Ivanec, dr.sc. Ivana Matić, Franjo Harač, Vinko Harača.

Zahvalnice su dobili Mladež šahovskog kluba Ivanec i Marijan Vincek. Male plakete Grada Ivanca otišle su Ivani Brlek i Sabini Kušter, dok je volonterom godine proglašen Ivan Putarek.