Damir Habijan preuzeo dužnost ministra pravosuđa, uprave i digitalne transformacije

vv | 20.5.2024. u 13:32h | Objavljeno u Aktualno

U Ministarstvu pravosuđa, uprave i digitalne transformacije u ponedjeljak, 20. svibnja, održana je primopredaja dužnosti između ministra pravosuđa, uprave i digitalne transformacije Damira Habijana, dosadašnjeg ministra pravosuđa i uprave Ivana Malenice te državnog tajnika u dosadašnjem Središnjem uredu za razvoj digitalnog društva Bernarda Gršića.

- Zahvaljujem prethodnicima na dosadašnjem radu. Sigurno je puno izazova pred nama. Kada govorimo o pravosuđu prioritet će biti ubrzanje sudskih postupaka, posebno kaznenih. Cilj nam je unaprijediti upravu i centralizirati procese digitalizacije - kazao je ministar Habijan.

Stupanjem na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ustrojstvu i djelokrugu tijela državne uprave Ministarstvo pravosuđa i uprave nastavlja s radom i preuzima poslove, opremu, pismohranu i drugu dokumentaciju, sredstva za rad, financijska sredstva, prava i obveze Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva sukladno ustrojstvu i djelokrugu propisanim ovim Zakonom, kao i državne službenike i namještenike zatečene na obavljanju preuzetih poslova.