Damir Habijan: Braco i seka iliti obiteljska amnezija

VV | 28.11.2022. u 17:26h | Objavljeno u Aktualno

Izgleda da svi polako najavljuju svoje pozicije uoči sjednice Gradskog vijeća na kojem će se glasati o proračunu za Grad Varaždin u 2023. godini, a prema svemu sudeći, gradonačelnik Neven Bosilj za sada nema dovoljno ruku za izglasavanje te stavke dnevnog reda. Varaždinski HDZ predvođen Damirom Habijanom je najavio da neće podržati proračun, a sada se osvrnuo na Facebook objavu "*** BALE – EPIZODA ČETVRTA - „HDZ DIŽE SIDRO“ ***" Hrvoja i Ane Petrića koji prema svemu sudeći i dalje kontroliraju Facebook stranicu Budimo grada iako više ne djeluju u toj platformi. Habijanovo javljanje na njegovom Facebook profilu prenosimo u cijelosti:

"Razumijem strah i nervozu family Petrić nakon što su izbačeni iz Budimo grad i nakon što su shvatili da su dio vladajuće većine. Nije jednostavno nastaviti destruktivnu i aktivističku politiku kada si na vlasti. Onda se očekuje da pokažeš ideje, inicijative i da znaš donositi teške odluke. 

Da ne bi bilo zabune, Petrić je znao donijeti i glasati za teške odluke. Sjetimo se samo kako je njegova ruka bila presudna za izmjenu prostornog plana na području Vis konfekcije d.d. čiji je većinski vlasnik, a majka predsjednica Nadzornog odbora. Eklatantan sukob interesa.

Za razliku od njega, HDZ je bio suzdržan prilikom kupnje nekretnina u vlasništvu Veterinarske stanice i jasno smo pokazali što mislimo o tome kada se donosi odluka koja bi mogla ukazati na potencijalni sukob interesa.

I sada vijećnik JaSamBoljiPravnikOdTebe Petrić dijeli lekcije o moralu i borbi za opći interes.

Amnezija je gadna stvar, al građani ovog grada vide i čuju, čak je i platforma BG uvidjela da su im braco i seka uteg.

I na kraju, kada te se odreknu i tvoji, kada te izbace iz platforme BG, a ti se noktima grčevito držiš za izlazna vrata i ne želiš van, dovoljno govori o dotičnoj gospodi."