D. Marušić izabran za predsjednika Hrvatske zajednice županija, Izbornoj skupštini prisustvovali dužnosnici Varaždinske županije

Varaždinske vijesti | 6.10.2021. u 20:32h | Objavljeno u Aktualno

Danas je u Zagrebu održana Izborna Skupština Hrvatske zajednice županija, a za predsjednika Hrvatske zajednice županija izabran je Danijel Marušić, župan Brodsko-posavske županije.

Izbornoj Skupštini prisustvovali su i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, njegova zamjenica Silvija Zagorec te predsjednik Županijske skupštine dr.sc. Josip Križanić.

Župan Marušić je kao novoizabrani predsjednik istaknuo važnost međužupanijske suradnje, ali i suradnje s Vladom Republike Hrvatske.

-Redovni sastanci s premijerom Plenkovićem pridonijeli su pozornosti sve aktualne izazove s kojima se susrećemo, bilo da se radi o operativnim programima unutar Višegodišnjeg financijskog okvira Europske unije ili povjeravanju poslova ureda državne uprave. Intenzivno radimo na gorućem pitanju rješavanja javnog linijskog prijevoza, centrima za gospodarenje otpadom i rješavanju pitanja upravljanja nekretninama - rekao je župan Danijel Marušić.