D. Habijan: Svi koji vide stranku kao način da se uhljebe, nisu dobrodošli

M.P./Varaždinske vijesti | 20.10.2017. u 15:07h | Objavljeno u Aktualno

- Naravno da ima članova stranke koji smatraju da, ako dođemo na vlast, je to prilika za nešto. Nije. To sam jasno rekao. Svi koji vide stranku kao mehanizam i način da dobiju posao ili da se uhljebe, nisu dobrodošli. Ima drugih stranaka. Na taj način ne postupamo i nećemo postupati - poručio je danas predsjednik varaždinskog HDZ-a Damir Habijan osvrćući se na natpise u ovotjednom broju Regionalnog tjednika da HDZ navodno traži mjesto direktora Tehnološkog parka Varaždin.

Dodao je kako HDZ u odnosu na GLAS, odnosno izvršnu vlast, nikada ništa nije uvjetovao i to im ni ne pada na pamet.

- Govoriti o HDZ-u kao uhljebničkoj stranci, govoriti o plišanoj revoluciji za politiziranje funkcija jest neozbilno. Recite mi, koje su to funkcije članovi HDZ-a preuzeli i ucjenjivali? Što se tiče TPV-a, lani smo tražili raspisivanje međunarodnog natječaja za direktora ili barem javnog natječaja, no to se nije dogodilo. Josip Borak došao je kako je došao, a tako će vjerojatno i otići. No, ne pada mi na pamet da se na tu funkciju ili neku drugu postavi netko bez javnog natječaja - naveo je Habijan.

Ističe kako je ovo drugačiji HDZ.

- Ovo nije HDZ kakav je možda bio, a bio je, i ja od toga ne bježim, ovo možda nije HDZ kakav je u ostalim dijelovima Hrvatske već je ovo jedan drugačiji HDZ. HDZ koji zna postupati i želi postupati na civilizirani i demokratski način i tako će i postupati. Mi smo lojalni partner i tako ćemo se ponašati. Ne tražimo ništa više od onoga što smo dogovorili, a govorimo o realizaciji projekata. Ako je i postojalo povišenih tonova, bili su zato da određeni projekti krenu brže. Nije bilo riječi ni o kakvom kadroviranju. Ne zanimaju me fotelje - naglasio je predsjednik varaždinskog HDZ-a.

Označeno u