Coning grupa: Vatroslav Vrdoljak na čelu Coninga

Ivica Kruhoberec | 7.5.2016. u 12:04h | Objavljeno u Aktualno

Vatroslav Vrdoljak novi je i jedini član uprave tvrtke Coning, odnosno Coning Alfe, čiji je većinski vlasnik od početka godine Rossonero Holdings Ltd, tvrtka registrirana na Cipru.

Coning grupa prolazi kroz opsežno restrukturiranje, nužno kako bi se očuvalo društvo i njegova imovina te napokon omogućilo izvršavanje obveza Coninga, koje proizlaze iz predstečajne nagodbe i redovnog poslovanja – kažu u Coningu odgovarajući na upit zašto je došlo do promjene uprave, koja bi se idućih dana trebala dopuniti.

Coning je, kako dodaju, posljednjih godina bio doveden do ruba: izostanak prihoda bio je prouzročio dugotrajnu višemilijunsku blokadu, najviše zbog Porezne uprave, ali prošli je tjedan to riješeno “financijskom injekcijom” novog vlasnika.

Sve se ovo događalo u vrijeme kada bi društvo moralo uložiti maksimalna sredstva i napore u pripremu predstojeće turističke sezone. Nova je uprava uspjela osigurati sredstva da u narednih nekoliko dana isplati zaostalu plaću za ožujak te stabilizira poslovanje društva – naglašavaju.

Novi većinski vlasnik i nova uprava, koju tek dva tjedna predvodi dipl. iur. Vrdoljak, završavaju snimanje stanja i rade na strategiji razvoja društva.

Nova poslovna strategija omogućit će ponovno razvijanje inženjerskih usluga u gra- đevinarstvu, u kojem društvo ima tradiciju, iskustvo i reference. Ulažu se veliki napori u nastavljanje zaustavljenih projekata te uključivanje Coningovih stručnjaka u nove projekte. Društvo će raditi na unapređenju i razvoju vlastitih turističkih kapaciteta i drugih nekretnina u svojem vlasništvu te na rješavanju nagomilanih problema, nepravilnosti i neracionalnosti, a sve to u interesu partnera, vjerovnika, dioničara i cjelokupne zajednice – poručuju iz Coninga, u kojem vjeruju da će uskoro ponovo dolaziti vijesti o poslovnim uspjesima.