Članovi Ovršnog ustanka susreli se s varaždinskim županom

Varaždinske vijesti | 22.10.2018. u 17:43h | Objavljeno u Aktualno

Članovi inicijative Ovršni ustanak - Danijel Galović, Jadran Kuvač, Smiljan Vajdić, Željko Lukinić i Radovan Preložnjak - jutros su se sastali s varaždinskim županom Radimirom Čačićem. 

- U razgovoru koji je trajao sat vremena župan Čačić upoznat je s brojem i iznosom ovrha u Varaždinskoj županiji, a članovi Ovršnog ustanaka župana su upoznali sa svojim ciljevima, posebno rušenjem trenutnog Ovršnog zakona, dosadašnjim rezultatima na nivou cijele Hrvatske te započetim akcijama u Varaždinu i Varaždinskoj županiji - naveli su iz te inicijative.

vz2.jpg

Posebnu zainteresiranost župan Čačić je, kažu, pokazao za međimurski model suradnje Međimurske županije i Inicijative Ovršni ustanak formiranjem zajedničke Radne grupe za raspodjelu proračunskih sredstava iz Županijskog fonda za hitno zbrinjavanje deložiranih u koji je Međimurska županija uplatila 150.000 kuna te suradnjom s gradonačelnicima i načelnicima ostvarenom preko kolegija gradonačelnika i načelnika Međimurske županije.

Na zahtjev varaždinskog župana doći će do ponovnog susreta kad se formuliraju konkretne točke prijedloga pomoći ovršenima i onima kojima ovrha prijeti.

Označeno u