Članovi LAG-a Sjeverozapad izlažu na Gospodarskom sajmu

J.Š./Varaždinske vijesti | 19.6.2021. u 10:05h | Objavljeno u Aktualno

- Nakon dugo vremena ponovo smo dobili mogućnost da za naše članove organiziramo nastup na nekoj priredbi, kakva je Gospodarski sajam u Varaždinu, na kojoj mogu besplatno predstaviti svoje proizvode velikom broju posjetitelja. Na našem izložbenom prostoru na Kapucinskom trgu u Varaždinu izlažu obiteljska poljoprivredna gospodarstva, ali i udruge, koji su predstavili svoje poljoprivredne proizvode te predmete tradicijskog rukotvorstva. Valja istaknuti da su među izlagačima i naši članovi koji su nedavno dobili prestižna međunarodna priznanja za svoje proizvode. Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Josipa Žmegača iz Donjeg Vratna dobilo je primjerice, zlatnu medalju za kvalitetu bučinog ulja na nedavno održanoj Međunarodnoj izložbi bučinog ulja Alpe-Adria, dok je OPG Pocedulić iz Gornjeg Kućana predstavio svoje proizvode od heljde, koje nose zaštićenu oznaku izvornosti. Riječ je o proizvođačima koji nude proizvode vrhunske kvalitete, koje nakon dugo vremena imaju prigodu kušati posjetitelji ove gospodarske manifestacije - naglasio je Mario Željezić, voditelj Lokalne akcijske grupe - Sjeverozapad.

S nastupom na ovogodišnjem Gospodarskom sajmu vrlo su zadovoljni i članovi LAG-a Sjeverozapad koji su dobili prigodu za besplatnu prezentaciju svojih proizvoda.

- Ovakva predstavljanja nam stvarno puno znače. Možda u ova dva dana nećemo prodati velike količine našega ulja, no posjetitelji će imati priliku kušati naše bučino ulje za koje smo dobili i zlatnu medalju na izložbi Alpe-Adria, pa će nam ta promocija dugoročno svakako donijeti nove kupce i novo tržište - istaknuo je Josip Žmegač, čije je obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo uspješno prijavilo projekt koji će biti sufinanciran bespovratnim sredstvima LAG-a Sjeverozapad za Tip operacije 4.1.1. - Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava.

Važnost ovakvih prezentacija članova LAG-a i njihovih proizvoda posebno je istaknuo dipl. ing. Marijan Škvarić, predsjednik Lokalne akcijske grupe - Sjeverozapad.

- Glavna zadaća naše lokalne akcijske grupe je da potiče aktivnosti obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s našeg područja, a predstavljanja kakvo je ovo, na Gospodarskom sajmu u Varaždinu, jedan je od načina da predstavimo njihov potencijal što širem krugu ljudi. To je izvrstan način da posjetitelji ovakvih manifestacija upoznaju njihove proizvode, koji su redom visoke kvalitete, te da kupnjom takvih, domaćih proizvoda, podupru lokalnu proizvodnju domaće i zdrave hrane - poručio je Marijan Škvarić, predsjednik LAG-a Sjeverozapad.

Označeno u