Članice poslovnog kluba žena Varaždinske županije podijelile jaglace povodom Dana žena i predstavile svoj rad

MGA | 8.3.2023. u 12:12h | Objavljeno u Aktualno

Povodom Međunarodnog dana žena u središtu Varaždina predstavile su se članice nedavno osnovane udruge Klub poslovnih žena Varaždinske županije. Na štandu, na Franjevačkom trgu, prolaznicama su podijelile jaglace, a predsjednica kluba Snježana Mikulčić Jakopović predstavila je rad udruge. Njihovo su djelovanje svojim dolaskom podržali i predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Mladen Jakopović, predsjednik HGK-Županijske komore Varaždin Dragutin Gložinić i predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Igor Šoković. Sjedište kluba je u Novom Marofu, a zasad okuplja tridesetak članica iz svih gospodarskih sfera i djelatnosti.

- Klub okuplja poslovne žene iz svih sfera, od obrtnica, poljoprivrednica do onih koje vode svoj biznis, tako da imamo i liječnice, fizioterapeutkinje, menadžerice, poslovne žene u politici i drugo. Poslovne žene, osim svog biznisa, podižu djecu, drže tri ugla u kući i za sve se brinu. Želimo dati podršku svim ženama koje žele pokrenuti svoj posao i biti samostalne, ali se to još ne usude. Naši će projekti ići u smjeru podržavanja žena kroz edukaciju, mentorstvo, informiranje, umrežavanje, ali i kroz humanitarni rad u školama kako bi i mladim djevojkama pomogle da se usmjere i pronađu u nečemu - rekla je predsjednica kluba poručivši da se povodom Dana žena zalažu za to da se i ženski glas čuje.

- Želimo da nas se pita za mišljenje. Želimo biti ravnopravne, jer to i jesmo, trudimo se da se naše mišljenje uvažava. Ponekad nas ljuti što nas uzimaju zdravo za gotovo i zato se udružujemo da budemo jače. A svim ženama, koje to žele, ali se teže odlučuju za poduzetništvo, u ime kluba bih poručila - Možeš i ti! Samo se treba  usuditi, krenuti i ne odustati - poručila je Snježana Mikulčić Jakopović dodajući da su osnovane sa svrhom djelovanja na području Varaždinske županije, ali da im je namjera surađivati sa sličnim udrugama iz drugih županije, kao što su Krapinsko-zagorska i Međimurska županija, u kojoj već djeluje sličan klub žena.