Članice Mammae kluba Varaždin s buketima narcisa posjetile žene oboljele od raka dojke Foto: Krešimir Đurić

Članice Mammae kluba Varaždin s buketima narcisa posjetile žene oboljele od raka dojke

I.D./Varaždinske vijesti | 22.3.2019. u 14:21h | Objavljeno u Aktualno

Članice Udruge žena operiranih na dojku Mammae klub Varaždin danas su posjetile novooboljele žene u Dnevnoj bolnici Onkološkog odjela Opće bolnice Varaždin. Predsjednica Mammae kluba Varaždina Marija Hrašćanec podsjetila je da cvijet narcisa u proljeće najavljuje buđenje novog života, stoga i predstavlja simbol rađanja novog života oboljelih žena.

- Želimo pokazati da se s tom bolešću može živjeti, a s napretkom medicine, s novim lijekovima, liječenjem stručnih onkologa, garantira se ne samo nastavka života nego i nastavak kvalitetnijeg života - rekla je Hrašćanec te dodala da je trenutak kada se dozna dijagnoza ženama jedan od najtežih trenutaka u životu, ali da se strpljivošću dolazi do trenutka kada će se primiti zadnja terapija.

Podsjetila je da Mammae klub pruža potporu ženama oboljelima od raka dojke, a čine to žene koje su se i same borile s ovom bolešću, kao i one educirane za pružanje psihološke pomoći.

U posjetu ženama oboljelim od raka dojke bio je i predsjednik varaždinskog Gradskog vijeća Damir Habijan, koji je s njima podijelio osobno iskustvo.

- Naime, i moja majka je oboljela od raka dojke. Prošao sam s njom kroz ono o čemu je pričala predsjednica udruge. Ne mogu reći da znam što vi prolazite jer to je osobna stvar, ali svjestan sam teškoća i s čim se sve suočavate. Naravno da je potpora obitelji, prijatelja i svih koji su vam bliski od velike važnosti. Medicina ide naprijed, ali lijek koji nije produkt medicine je ljubav, sinergija obiteljske snage i potpore. To medicina ne može stvoriti i to ovisi samo o nama, vašim bližnjima koji su uz vas. Želim vam poručiti da se borite, da budete hrabre, da vjerujete. Pobijediti se može pozitivnim stavom - poručio je Habijan ženama oboljelim od raka dojke.

Zamjenik ravnatelja Opće bolnice Varaždin Damir Poljak, mag.soc.geront., zahvalio je ženama iz udruge koje prenose neprocjenjivo iskustvo na novooboljele i daju nadu da će bolest promijeniti prioritete u životu i da će prave vrijednosti u životu doći u prvi plan.

- Dan narcisa je samo jedan dan, a vi i vaše obitelji s bolešću živite kroz cijeli život. Maligna bolest je danas kronična bolest s kojom živimo i moramo joj se prilagoditi. Udruga kontinuirano podiže kvalitetu ne samo zdravstvenog nego i društvenog i emocionalnog života. Na tome im zahvaljujem, kao i kolegama zdravstvenim radnicima koji s vama prolaze kroz ovu bolest - kazao je Poljak.

Ujedno je upućen je poziv građanima da se u subotu od 10 do 13 sati na Franjevačkom trgu i Trgu slobode odazovu jubilarnoj, 20. akciji Mammae kluba Varaždin "Dan narcisa", čiji je cilj senzibiliziranje javnosti na probleme vezane uz karcinom dojke.

dan_narcisa_onkologija_varazdin_1.JPG

dan_narcisa_onkologija_varazdin_2.JPG

dan_narcisa_onkologija_varazdin_3.JPG

dan_narcisa_onkologija_varazdin_4.JPG

dan_narcisa_onkologija_varazdin_5.JPG

dan_narcisa_onkologija_varazdin_6.JPG

dan_narcisa_onkologija_varazdin_7.JPG

dan_narcisa_onkologija_varazdin_8.JPG

dan_narcisa_onkologija_varazdin_9.JPG