Čitatelj ogorčen zbog kamiona i buke kod istovara robe: "Ne mogu normalno živjeti, postavite zid!" Foto: Ilustracija

Čitatelj ogorčen zbog kamiona i buke kod istovara robe: "Ne mogu normalno živjeti, postavite zid!"

IHR/Varaždinske vijesti | 26.8.2019. u 17:00h | Objavljeno u Aktualno

- Dugo sam trpio, ali više ne mogu normalno živjeti uz svu tu buku – rekao je Christijan Kolačko iz Svibovečke ulice u Varaždinu koji već mjesecima muku muči s bukom koja nastaje prilikom istovara robe u trgovačkom centru Plodine koji se nalazi u njegovom susjedstvu. Buka koja nastaje prilikom istovara robe s kamiona stvara, kaže, velike probleme njegovoj obitelji, ali i ostalim susjedima.

Na “udaru” 363 dana

- Na “udaru“ smo 363 dana u godini, kamioni dolaze i odlaze, jedan za drugim i sva ta buka kod transporta guranja kolica, odnosno vađenja robe iz kamiona i bacanja paleta utječe na nas i naše živote. Nije normalno da moja djeca, ali i svi koji nam dolaze u goste moraju gledati kamione i trpjeti tu buku. To je napad na našu privatnost i mir! – očajan je čitatelj koji je o otvoreno progovorio o svojim problemima, ali i drugih susjeda. Problem je, kaže, što obiteljske kuće od trgovačkog centra dijeli samo žičana ograda.
- Istina je da je moj otac dao suglasnost za postavljanje ograde jer mu je rečeno da će to biti pet, šest kamiona dnevno. No, danas kamioni dolaze jedan za drugim, ponekad se isporuka obavlja i izvan dopuštenog vremena koja jasno piše na tabli. To je postao veliki bučni transportni vozni park! I ne samo to. Dok mi sjedimo na našoj terasi gledamo radnike kako uriniraju po krugu. Gledamo jedni druge preko ograde i kimamo glavnom jedni drugima kao da je to normalno, ali nije. Ne želim da mi djeca odrastaju u takvom okruženju – požalio se Kolačko. Tvrdi da je o svemu tome obavijestio nadležne u tom trgovačkom centru s nadom da će pokazati razumijevanje. Pokazao nam je i dva pisma namjere koja im je uputio.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...