Cijepljenje protiv COVID-19, gripe i pneumokoka danas i sutra u ZJZ Varaždinske županije

vv | 2.11.2022. u 08:09h | Objavljeno u Aktualno

-Od izuzetne je važnosti da se osobe starije životne dobi i osobe koje boluju od kroničnih bolesti cijepe trećom ili četvrtom dozom protiv Covida-19 da se bolest ne bi komplicirala te da ne završe na bolničkom liječenju, poručuju iz Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije.

Cijepljenje protiv Covida-19, kao i gripe te pneumokoka  može se obaviti ove srijede i četvrtka od 8 do 12 sati u Zavodu za javno zdravstvo Varaždinske županije. Cijepljenje se može obaviti i u ambulantama izabranih liječnika uz prethodni dogovor i najavu.

Iako dolaze hladniji dani, kada se koronavirus jače širio, stižu ohrabrujuće vijesti.

U Varaždinskoj županiji je prošli tjedan PCR-om potvrđeno 129 Covid-19 pozitivnih osoba, što je 39 posto manje u odnosu na prethodni tjedan. Brzim antigenskim testom je u istom razdoblju potvrđeno 145 pozitivnih osoba, što je manje u odnosu na prethodni tjedan kada su pozitivne bile 182 osobe.  

Oporavilo se 178 osoba i broj aktivnih slučajeva je 72.  S Covidom-19 su prošloga tjedna umrle dvije osobe.  

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin na današnji dan je 25 pacijenata.  Na današnji dan 14-dnevna incidencija za Varaždinsku županiju iznosi 213 novooboljelih osoba na 100.000 stanovnika.