Čestitke župana Posavca liječnicima na vrhunskim priznanjima struke: "Vi ste naš ponos!" Foto: Međimurska županija

Čestitke župana Posavca liječnicima na vrhunskim priznanjima struke: "Vi ste naš ponos!"

VV | 24.12.2023. u 20:00h | Objavljeno u Aktualno

Među 12 nagrađenih u ovoj godini, Izvršni odbor Hrvatske liječničke komore, čak je šest priznanja dodijelio međimurskim liječnicama i liječnicima! Hrvatska liječnička komora odluku o priznanjima temeljila je na prijedlozima Povjerenstva Međimurske županije, a župan Međimurske županije Matija Posavec primio je nagrađene te im čestitao visokim priznanjima struke.

Povelju za posebne zasluge dobili su mr. sc. Renata Čulinović Čaić, dr. med., za rad na području borbe za unapređenje radnopravnog statusa liječnika, i Dženana Musić Mulaomerović, dr. med., za rad na području palijativne skrbi.

Zahvalnicu su dobili Dubravka Kapun, dr. med., za višegodišnju uspješnu suradnju između Podružnice Čakovec -Hrvatskog liječničkog zbora i Povjerenstva Međimurske županije te drugih tijela Hrvatske liječničke komore, a Mihajlo Kovačić, dr. med., za predan rad na implementaciji intervencijske kardiologije. Uz spomenute liječnike Županijske bolnice Čakovec, Povelju za posebne zasluge dobile su prim. Marina Payerl Pal, dr. med., i Višnja Smilović, dr. med., iz Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, za izvrsnu suradnju sa Županijskom bolnicom Čakovec.

- Intervencijska kardiologija Županijske bolnice Čakovec odavno se izdigla na razinu kliničke djelatnosti te se u angiosali obavi više od 1700 intervencijskih zahvata (koronarografija te ugradnje stentova). U jednoj smjeni ugradi se i po 155 srčanih elektrostimulatora - istaknuo je dr. Kovačić.

Župan Posavec ustvrdio je kako su visoka priznanja struke Međimurskoj županiji na ponos.

- Mi smo izvršitelji i trudimo se pratiti potrebe koje iskazujete. To je najmanje što možemo učiniti u ime zahvalnosti i poštovanja prema vama te u zajedničkom cilju podizanja međimurskog zdravstva na razinu kakvu jedna razvijena regija zaslužuje - istaknuo je župan te je poručio kako Županija nastavlja s ulaganjima te će uskoro započeti gradnja nove zgrade za sve zdravstvene laboratorije, kao i formiranje palijativnog centra, a u bolnicu će stići i novi CT uređaj.