Čestitke europskih čelnika Donaldu Trumpu, 45. predsjedniku SAD-a

vv | 9.11.2016. u 14:59h | Objavljeno u Aktualno

Donaldu Trumpu, izabranom predsjedniku SAD-a, danas su pismo poslali predsjednik Europskog parlamenta Donald Tuska i predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker.

Uz čestitke na izboru za 45. predsjednika SAD-a, čelnici EU ukazuje da je strateško partnerstvo dviju strana utemeljeno na vrijednostima slobode, ljudskih prava, demokracije i vjere u tržišnu ekonomiju.

- Tijekom godine, EU i SAD su skupa radile na osiguranju mira i prosperiteta za naše građane i ljude diljem svijeta, naglašavaju u pismu Trumpu koji je jedan od svojih najdojmljivijih govora održao tijekom kampanje na Floridi.

 

Naglašavaju da samo zajedničkom suradnjom mogu se suočiti s izazovima kao što su ISIL, ukrajinskom krizom, klimatskim promjenama i migracijama.

- Europljani vjeruju da će Amerika, čiji su demokratski ideali uvijek bili svjetionik nade diljem svijeta, i dalje ulagati partnerstvo s prijateljima i saveznicima, pomoći kako bi naši građani i narodi svijeta bili sigurniji i prosperirali, pišu čelnici EU te pozivaju Trumpa u Europu na što skori samit EU – SAD.

Video sadržaj