Cerjan: Oni su pokazali što i koliko mogu, ali ja sigurno mogu bolje!

vv | 13.5.2021. u 10:32h | Objavljeno u Aktualno

-Mislim i uvjerena sam da se može bolje: oni su pokazali što i koliko mogu, ali ja sigurno mogu bolje, veli Snježana Cerjan, mag. iur., kandidatkinja HDZ-a za načelnicu Općine Maruševec.

Potencijal postoji

Maruševec, smatra, ima kapacitet i potencijal, samo ga treba pronaći.
- Želja mi je organizirati i kreirati boljitak naše općine. Duboko vjerujem da uz podršku mojih sumještana mogu učiniti puno više, svi moramo biti odgovorni za napredak i razvoj naše općine jer time preuzimamo odgovornost i za buduće naraštaje. Moramo učiniti život ugodnijim sada i sutra, te time spriječiti odlazak naših mještana u druge krajeve. Sad je bitno završiti započeto i započeti novo! Smatram da se uz vertikalu i podršku vlasti država-županija-općina može jako puno učiniti privlačenjem novca na svim područjima, uvjerene je Cerjan..
Svoj Izborni program, a uvjerene je i program rada kao načelnice, temelji na devet cjelina koje dotiču svakodnevni život mještana: poljoprivreda, obitelj, djeca i mladi, obrazovanje, Infrastruktura i okoliš, gospodarstvo, umirovljenici i nezaposleni; kultura, sport i rekreacija; socijalno ugroženi, stariji i bolesni te zdravstvo.
- Mi smo poljoprivredni kraj, poljoprivrednike treba saslušati, kakva su njihova očekivanja i kako im možemo pomoći. Naravno uz to idu i svi poticaji koji su nužni, počevši od financiranja tzv. voćki djetinjstva, sterilizacije pasa i mačaka do raznoraznih poljoprivrednih edukacija. Želim se približiti mladim obiteljima, čuti njihove potrebe, tu prvenstveno mislim na kvalitetno uređenje dječjih igrališta, zelenih površina, parkova, omogućiti im kulturne i zabavne sadržaje. Obiteljima s djecom ćemo sufinancirati dječje vrtiće, prijevoz učenika i studenata, pomoć u stanogradnji, povećati naknade za novorođenčad, sufinancirati izvannastavne aktivnosti, poticati učenje stranih jezika, bavljenje sportom i sl. Povećanje stipendije za učenike i studente, ali i nagrađivanje nadarenih učenika i studenata, subvencije kupnje udžbenika, školskog prijevoza i prehrane, sve je to pomoć našim mještanima i poticanje na ostanak u ovom pitomom kraju, veli kandidatkinja HDZ-a.

Transparentnost proračuna

Maruševečki je kraj izuzetno lijep, bogat prirodnim ljepotama, šumama, ribnjacima.
- Samo treba ulagati u te ljepote da bismo uživali u njima. Nužno je urediti sve poljske puteve, ceste, nogostupe, pješačke prijelaze, autobusna stajališta s nadstrešnicama, izgradnju vanjskih slavina gdje je to moguće, fitness vježbališta na otvorenom. Omogućiti mještanima da budu dio prirode, jer, moramo priznati, danas pretežito sjedimo uz računala, TV, računalne igrice, zatvaramo se u prostor, gubimo društvenost, upozorava.
- Smanjenje prireza ili njegovo potpuno ukidanje utjecati će na povećanje plaća naših mještana, a s potporama poduzetnicima i obrtnicima potaknuli bismo na novo zapošljavanje s naglaskom na žensko poduzetništvo. Pomoć našim umirovljenicima, isplate božićnica i uskrsnica, organizacija izleta, suradnja s Centrom za socijalnu skrb, od pomoći oko nabavke lijekova do organizacije zdravstvenih sistematskih i preventivnih pregleda, sve će to olakšati našim starijim mještanima ugodniju starost, najavljuje Cerjan.
Planira uvesti mobilnu aplikaciju za uvid u transparentnost općinskog proračuna kako bi se znao protok novca kroz proračun i njegova raspodjela.
- Želim se i povezati s mještanima preko društvenih mreža, omogućiti im interakciju na sve moguće načine. Nije potrebno dolaziti u Općinu, sve možemo rješavati online. A ako nekome zaista treba razgovor face to face, tu sam. Dakako, organizirati zborove mještana i omogućiti postavljanje pitanja i traženje odgovora. Već danas me brojni sumještani nazivaju, šalju poruke, žale mi se, traže savjet. Svakodnevno razgovaramo o problemima koji muče zajednicu, a što ćemo u mom mandatu i zajednički pokušati riješiti. Bitna mi je ta interaktivnost i ljudski pristup, komunikacija, suradnja, međuljudski odnosi, naglašava.

Probudimo Maruševec!

- Program je opširan, ali to nosi naša svakodnevica. Međutim, svakako bih izdvojila 5 važnih projekata koji će iziskivati veći angažman: izgradnja društvenog doma i dječjeg igrališta u Selniku, uređenje jezera u Brodarevcu s mogućnošću razvoja rekreacijskog i ribolovnog turizma, izgradnja rekreacijskog centra IVA u Donjem Ladanju, izgradnja školske sportske dvorane u Druškovcu i početak izgradnje doma za starije i nemoćne. Mojim izborom za načelnicu Općine Maruševec mještani će učiniti to da svi budemo jedna obitelj, koja će zajedno rješavati probleme naše zajednice. Želim živjeti i raditi zajedno s mještanima u jednom zdravom i sretnom okruženju kako to priliči 21. stoljeću. Sad je vrijeme da Maruševec ima prvu načelnicu u svojoj povijesti, načelnicu koja je spremna potaknuti razvoj općine za dobrobit svih

Znanje i sposobnost

Snježana Cerjan po struci je magistra prava, koje je završila na Pravnom fakultetu u Zagrebu, a danas radi u Općoj bolnici Varaždin, dok je uzdravstvu 30 godina. U sustavu zdravstva je od 1991. godine, najprije u Specijalnoj bolnici za plućne bolesti i TBC Klenovnik, a danas u Općoj bolnici Varaždin. Autorica je brojnih članaka iz domene prava i zdravstva koji su objavljivani u stručnim časopisima i Zbornicima, predavač je na nacionalnim i svjetskim Kongresima iz područja medicinskog prava. Predsjednica je Udruge pravnika u zdravstvu koja okuplja oko 80 članova pravnika iz cijele Hrvatske. Uz cjeloživotno učenje, završila je jednogodišnji poslovni stručni program iz užeg područja radnog prava i stekla je zvanje menadžer za ljudske potencijale. Certificirani je ovlašteni predstavnik za poslove javne nabave, ima položen stručni ispit za djelatnike u pismohrani. Smatra da posjeduje organizacijske sposobnosti jer cijeli svoj radni vijek radi na rukovodećim poslovima. U političkom životu je od 90-ih godina kada sam ušla u prvi saziv Općinskog vijeća Općine Maruševec te je bila aktivna u dva mandata, a u jednom mandatu predsjednica Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” za Maruševec. U dva mandata je dopredsjednica Općinskog odbora HDZ-a Maruševec, a danas dopredsjednica Županijskog odbora Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” Varaždinske županije, tajnica Akademske zajednice HDZ-a” Ante Starčević” Varaždinske županije, a od 2020. godine predsjednica Općinske organizacije HDZ-a Maruševec.
 

.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci