Cerjan (HDZ) za načelnicu Općine Maruševec: "Imam jasnu viziju i plan za razvoj općine" Foto: Ilustracija/HDZ

Cerjan (HDZ) za načelnicu Općine Maruševec: "Imam jasnu viziju i plan za razvoj općine"

VV | 17.3.2021. u 17:46h | Objavljeno u Aktualno

- S obzirom na ogromno radno i stručno iskustvo, ali i cjeloživotno učenje iz raznih područja prava i društvenog djelovanja, smatram da posjedujem znanje, vještine i kvalitete organizatora, a želja mi je i motivacija uložiti sve svoje znanje i sposobnost za kvalitetu življenja u našoj općini - poručila je Snježana Cerjan, kandidatkinja HDZ-a za načelnicu Općine Maruševec.

Cerjan je diplomirana pravnica s 35 godina radnog staža, od čega pet godina u gospodarstvu, a ostali dio radi u zdravstvu na rukovodećim poslovima. Postane li načelnica, Cerjan je najavila okretanje mještanima te aktivan i transparentan rad uz uključivanje Općine u projekte financirane iz EU fondova.

hdz_cerjan_kandidatura_6.JPG

- Kao nastavak ključnog projekta Aglomeracije definitivno ću raditi na rješavanju sigurnosti prometovanja na našim cestama i putovima unutar naše općine, oživljavanju kulturnih dobara, stvaranju sportsko-rekreacijskih površina, brizi o zaštiti okoliša prije svega kroz aktivno praćenje i sanaciju divljih deponija raznovrsnog otpada, stavljanju u funkciju državne imovine. Posebno najavljujem aktivnosti usmjerene na pomoć našim mještanima, a kao sveobuhvatnu mjeru koja će pomoći svakoj zaposlenoj osobi vidim kroz smanjenje prireza porezu na dohodak. Briga o mladim obiteljima, ali i starijim i nemoćnim mještanima, kao i o nezaposlenima mora biti prioritet, ne samo kroz financijska davanja, već i kroz druge vidove pomoći - naglasila je kandidatkinja HDZ za načelnicu Općine Maruševec.

Navodi da, kao buduća načelnica, ima jasnu viziju i plan za razvoj općine u cjelini, obuhvaćajući podjednako svih 16 naselja. 

- Transparentnost namjene i trošenje proračunskog novca vidim kroz medije, općinski list, pa i osobna druženja s mještanima putem zborova građana što smatram ključnim potezom na putu do našeg zajedničkog uspjeha - istaknula je.

Predsjednik županijske organizacije HDZ-a i saborski zastupnik Anđelko Stričak istaknuo je da je Cerjan prva žena kandidatkinja za načelnicu Općine Maruševec, općine na pola puta između dva najveća grada u županiji, Varaždina i Ivanca.

- Smatramo da je to dobar potez i za općinu i za našu stranku. Općina je poznata po tome što je u njoj jedno vrijeme živio hrvatski pjesnik Gustav Krklec. Između ostalog, Općina Maruševec je jedina općina u našoj županiji koja ima i obrazovnu vertikalu od vrtića do fakulteta. Ovdje se nalaze dječji vrtić, osnovna i srednja škola te Teološki fakultet. Ovi lijepi, pitomi maruševečki bregi Bogom su dani za razvoj OPG-ova i obrtništva te će naša načelnica sa svojim timom poduzeti sve da se općina razvija u tom smjeru i da bude ugodna ruralna sredina za život svih žitelja - rekao je Stričak koji je izdvojio i dva najveća projekta na području Općine Maruševec – Aglomeraciju koja je u tijeku i bit će završena u idućem mandatu, dok su južni dijelovi općine vezani na buduću trasu brze ceste Varaždin-Ivanec-Lepoglava.

Kandidaturu Snježane Cerjan za načelnicu Općine Maruševec podržao je i dosadašnji predsjednik Općinske organizacije HDZ-a Maruševec Dragutin Kišić.

- Siguran sam da će naša kandidatkinja za načelnicu svojim znanjem i iskustvom potaknuti razvoj općine za dobrobit svih mještana. Ono što je još važnije da uz stručnost ima volju i energiju za napredak svih mjesta koja su u sastavu općine, a to je ono što nam treba - rekao je Kišić.

hdz_cerjan_kandidatura_9.JPG

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci