Čelnik tijela lokalne samouprave bludničio nad radnicom, a drugu spolno uznemiravao!?

vv | 13.8.2022. u 00:30h | Objavljeno u Aktualno

Zbog počinjenih kaznenih djela bludne radnje, spolnog uznemiravanja i zlostavljanja na radu,  Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 66-godišnjaka.

Tereti ga se da je od lipnja 2018. do srpnja 2020. godine u službenim prostorijama jedne jedinice lokalne samouprave na području Varaždinske županije, kao čelnik tijela te jedinice lokalne samouprave, koristeći svoj položaj, u više navrata tijekom radnog vremena počinio bludnu radnju nad zaposlenicom (1990.).

Okrivljenika se tereti i da je od rujna do studenog 2021. godine u istom svojstvu, spolno uznemiravao drugu zaposlenicu (1986.), kojoj je nadređen i uznemiravao ju na radu, čime je narušio njezino zdravlje.

Neki komentari ovog slučaja idu tako daleko da se u njima čak tvrdi kako je vijest objavljena jer optuženi  nije htio medijima - ništa platiti!? Međutim, o podizanju optužnice izvijestio je to sinoć DORH,što rijetko koji medij propušta, iako ima primjera "minimiziranja", ali to na kraju ispadne šteta za mediji...

Sukladno praksi, DORH uglavnom ne navodi imena u svojim obavijestima, a u ovom slučaju to je dodatno razumljivo zbog zaštite oštećenica. Za to, međutim, nemaju svi razumijevanja. Dio javnosti traži ime i prezime optuženog, navodeći da ga građani plaćaju jer se očito radi o (grado)načelniku ili predsjedniku vijeća općine/grada. Doduše, mogao bi biti i pročelnik...