Čeka li nas ponovno razdoblje redukcija struje, par-nepar vožnje i slično? Foto: Ilustracija/Pexels

Čeka li nas ponovno razdoblje redukcija struje, par-nepar vožnje i slično?

VV | 9.3.2022. u 18:47h | Objavljeno u Aktualno

 SDP-ova europarlamentarka Biljana Borzan za N1 je komentirala najnovije sankcije koje je donijela Europska komisija protiv Rusije te posljedice koje one ostavljaju na EU, pri čemu je spomenula i neke

- Europska unija poduzima korake u smjeru da se skladišta popune tako da imamo 90 posto zaliha plina za iduću zimu. Njemački kancelar je prije dva dana rekao da Njemačka, odnosno EU, ne može u ovom trenutku samo tako presjeći kao sjekirom dotok ruskog plina jer bi to izazvalo previše negativnih posljedica, ali ide se prema tome da više nikada u budućnosti netko ne može uvjetovati, te da drži prst na nečemu što je toliko važno -rekla je i dodala kako su obnovljivi izvori nešto što nas može izvući iz ove krizne situacije.

- Potpredsjednik EK, koji je zadužen upravo za Green Deal, rekao je da nas čeka jedan težak posao. U europskim medijima se može pročitati da je moguće da će Vlade davati nepopularne upute, pogotovo u zapadnoj Europi. Građani ne vole da im se kažu da se odriču nečega s čim žive desetljećima. Kod nas će možda, pogotovo starijim generacijama, biti lakše shvatiti. Par-nepar vožnje, redukcije struje i slično - izjavila je Borzan za N1.