Čehokova ekskluziva: "Stigle kante za pelene, sad samo delajte djecu!"

Varaždinske vijesti | 10.10.2018. u 08:36h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok sinoć je na svom Facebook profilu objavio, kako je sam naveo, ekskluzivnu vijest - da su stigle kante za pelene. 

- Evo, ekskluziva: kante za pelene su stigle... Sad samo delajte djecu Varaždinke i Varaždinci! - objavio je gradonačelnik na Facebooku. 

čehok_kante.jpg

Podsjetimo, gradonačelnik je još ljetos najavio da će Grad Varaždin nabaviti kante za pelene, koje bi trebale biti besplatne za građane.

- Sljedeći tjedan planiramo uputiti javni poziv svim građanima koji žele kanticu za pelene, oni će tada moći doći u Grad, potpisati izjavu te će se te kantice podijeliti u roku od mjesec dana - istaknuo je tada Čehok.

Više o detaljima o kakvoj je kanti riječ i što znači projekt kantama za natalitetnu politiku, pojasnio je tada i zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar.

- Oni koji imaju male bebe, znači prva 24 mjeseca, grad Varaždin će im podijeliti kante s ljubičastim poklopcem, one su u trenutnoj izradi i imat će lijepi logo s rodom, to znači da će roditelji u te kante odlagati pelene i tu uslugu im Čistoća neće naplaćivati već će to sufinancirati Grad - pojasnio je Avar i podsjetio da su inače pelene išle u kantu za miješani komunalni otpad.