Čehok zadovoljan razgovorom sa Stričakom: "Rekli smo da hitno treba zaustaviti projekte poput tropskog akvarija na Vodotornju!”

VV | 11.6.2021. u 13:33h | Objavljeno u Aktualno

- Moram reći da smo danas na sastanku sa varaždinskim županom došli do visokog suglasja oko programa. Predložili smo određene gospodarske i obrazovne teme i moram reći da je župan pokazao razumijevanje i rekao da je to moguće implementirati u razvojni program za Županiju za sljedeće četiri godine. Nakon što je on saslušao naš program, negdje tijekom idućeg tjedna ćemo dalje razgovarati o tome može li se to do kraja uskladiti s programima – rekao je bivši varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok na konferenciji za novinare nakon sastanka s varaždinskim županom Anđelkom Stričakom.

Čehokova lista osvojila je pet vijećničkih mandata u Županijskoj skupštini, a na pitanje koji su njihovi uvjeti za suradnju s HDZ-om na županijskoj razini, Čehok kaže da uvjeta – nema.

- Mi smo razgovarali isključivo o programskoj suradnji i rekli smo županu koji su naši projekti. Rekli smo mu da treba hitno zaustaviti tropske akvarije, kupole u Županijskoj palači i to preusmjeriti u gospodarstvo, potrebno je dake razvijati Tehnološki park u kojem Županije dosad nije bilo, ali i prometnu infrastrukturu, među kojoj je brza cesta prema Ivancu, zaobilaznica oko Varaždina, ali i zona Brezje. Moram reći da je župan pokazao dosta visok interes za naše programe – rekao je Čehok i dodao kako će se tijekom idućeg tjedna razgovori nastaviti.

- Župan je, za razliku od novoizabranog gradonačelnika postupio ispravno: on je pozvao sve vijećnike, pa i oporbene i to je jedino logično. Svakako treba spomenuti da bi se konstituirajuća sjednica Županijske skupštine trebala održati prije nego u Gradu Varaždinu jer smo rezultate dobili tek u utorak i od tog dana teče rok od mjesec dana. Čemu onda konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća u tri sata popodne u četvrtak – ustvrdio je Čehok i dodao kako u projektima Reformista ne vide ništa pametno.

- Tropski akvarij, krokodili na Vodotornju, kupole na Županijskoj palači, to nas ne zanima... Ako bude to dio programa, onda nas tu neće biti – rekao je Čehok.